Totul despre responsabilitatea concurenților

Totul despre responsabilitatea concurenților

Care sunt responsabilitățile mele în concurs?

  • Fiecare concurent trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă în totalitate răspunderea pentru riscurile care pot apărea din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt, ținând cont de trafic, condiții meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.
  • Competitorii își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află și pentru posibilele accidentări ce se pot produce ca urmare a modului de abordare a traseului. Concurenții trebuie să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, din mediul și din condițiile în care se desfașoară aceasta
  • Concurenții trebuie să dea dovadă de fair-play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o cere. Orice participant la concurs trebuie să știe că niciun premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când observă un pericol.
  • Participanții trebuie să aibă un bun simț al direcției, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă și să cunoască regulile de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană.

  • Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuți răspunzători de nicio daună rezultată în urma participării voluntare la concurs – defecțiuni de orice natură apărute la bicicletă, probleme fizice/medicale, accidentări sau orice vătămare corporală. De asemenea, organizatorii pun la dispoziție automobile pentru intervenție în caz de accidentări, dedicate evenimentului. Menționăm că există tronsoane ale traseelor în care accesul auto nu este posibil, caz în care accesul paramedicilor va fi asigurat cu ajutorul ATV – urilor.
  • Rularea pe orice tronson de drum public se face respectând regulile de circulatie si legislația în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, turiști sau animale. Concurenții trebuie să aibă în vedere astfel de situații și să ruleze adecvat. Orice accident în care sunt implicați participanții la concursul Câmpina Open MTB, survenit în timpul desfășurării acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs sau a regulilor de conduită în trafic, impuse de lege, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.
  • Concurenții care, indiferent de motiv, abandonează sunt obligați să informeze despre această decizie unul dintre arbitrii oficiali ai competiției sau pe organizator, telefonic. Dacă, indiferent de motiv o asemenea informare nu a fost efectuată, organizatorul va avea dreptul să organizeze împreună cu autoritățile competente misiunea de căutare sau salvare, costul fiind acoperit de participantul neglijent.
  • Întreg evenimentul de mountain bike se desfăsoară cu respect față de mediul înconjurator. Prin urmare, concurenții vor manifesta un comportament civic în ceea ce privește menținerea curățeniei și a protejării mediului natural, fapt pentru care ambalajele utilizate pot fi lăsate la start/finish sau la punctele de alimentare.

 

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: