Regulament

 • Prin inscrierea la concurusul Campina Open MTB, fiecare participant ia la cunostinta, accepta si respecta urmatorul regulament.
 • Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage dupa sine imposibilitatea inscrierii in concurs sau eliminarea din competitie, in timpul concursului sau ulterior acestuia.
 • Regulamentul specific de desfasurare a concursului Campina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Inscriere:

• Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii in natura.

• Se poate inscrie in competiţie orice persoana care a implinit 18 ani. Pot participa si persoane care nu au implinit 18 ani, la categoriile copii, cadeti sau junior, cu acordul scris si insotiti de un parinte sau tutore legal, sau daca nu este posibil, printr-un acord de participare legalizat la notariat. Intreaga responsabilitate legata de participarea minorului la competitie revine adultului insotitor.

• Inscrierea presupune plata taxei de participare, conform grilei si calendarului anuntate de organizatori si se face in limita numarului maxim de participanti anuntat de organizatori.

• Taxa de participare NU este returnabila in cazul in care o persoana inscrisa nu mai poate, nu mai doreste sau renunta pe perioada de desfasurare sa participe la eveniment, din orice motiv.

• Prin inscrierea in concurs si plata taxei de participare, concurentii accepta si isi asuma integral prezentul regulament. Regulamentul este public si este postat pe site-ul competitiei.

• Cu doua zile inainte de data evenimentului, pe 29 august ora 23.59 inscrierile online vor fi inchise. Taxa pentru inscrierile facute in ziua evenimentului este de 120 RON/ participant, indiferent de categoria la care participa.

Numarul de locuri preconizat si in acest an (2019) este de 500. Dupa atingerea acestui numar, va exista in continuare posibilitatea inscrierii fara a avea garantat insa kitul de concurs, ci doar cipul de cronometrare si numarul.

 

Categorii:

Elite este deschisa si obligatorie pentru ciclisti legitimati la FRC, cu varsta 19+ ani, in ziua concursului:

-masculin 19+ ani; feminin 19+ ani

Master* este deschisa si obligatorie pentru ciclisti legitimati la FRC, cu varsta 30+ ani, in ziua concursului.

-masculin 19+ ani; feminin 19+ ani

*IMPORTANT: Sportivii legitimati FRC la categoria Master vor avea categorie separata de concurs cu premiere. Pana in ziua concursului, din motive tehnice, toti sportivii legitimatii FRC Elite sau Master vor figura in baza de date la categoria Elite 19+. Categoriile Master Open Masculin/ Feminin vor fi listate separate in clasament iar participantii nu se vor regasi in celelalte categorii de varsta.

 

Adulti (Traseu Lung – tura dubla = 41,38 km) este deschis pentru ciclisti cu pregatire avansata. Va figura in formularul de inregistrare ca Adulti Lung (2 ture).

-masculin 19-29 ani; feminin 19-29 ani
-masculin 30-39 ani; feminin 30-39 ani
-masculin 40-49 ani; feminin 40-49 ani
-masculin 50 ani +; feminin 50+

Adulti (Traseu Scurt – o singura tura = 20,69 km) este destinat doar ciclistilor amatori, nefiind permisa participarea ciclistilor legitimati FRC (cu exceptia juniorilor, cadetilor si copiilor 13-14 ani). Va figura in formularul de inregistrare ca Adulti Scurt (1 tura).

-masculin 19-29 ani; feminin 19-29 ani
-masculin 30-39 ani; feminin 30-39 ani
-masculin 40-49 ani; feminin 40-49 ani
-masculin 50 ani +; feminin 50+

• Juniori Elite 17-18 ani (Traseu Scurt Adulti – o singura tura = 20,69 km): este deschisa si obligatorie pentru ciclisti legitimati la FRC, cu varsta cuprinsa intre 17 si 18 ani, in anul concursului. Va figura in formularul de inregistrare ca Juniori Elite (licentiati).

-masculin 17-18 ani; feminin 17-18 ani

-juniorii care nu au implinit in ziua concursului varsta de 18 ani, fiind in continuare minori, vor trebui sa prezinte o declaratie semnata de parinti conform careia acestia isi asuma raspunderea pentru participarea minorului in concurs

• Juniori 17-18 ani (Traseu Scurt Adulti – o singura tura = 20,69 km): este destinat doar ciclistilor amatori, cu varsta cuprinsa intre 17 si 18 ani, in anul concursului, nefiind permisa participarea ciclistilor legitimati FRC. Va figura in formularul de inregistrare ca Juniori (nelicentiati).

-masculin 17-18 ani; feminin 17-18 ani

-juniorii care nu au implinit in ziua concursului varsta de 18 ani, fiind in continuare minori, vor trebui sa prezinte o declaratie semnata de parinti conform careia acestia isi asuma raspunderea pentru participarea minorului in concurs

• Cadeti 15-16 ani (Traseu Scurt Adulti – o singura tura = 20,69 km): este destinat doar ciclistilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 16 ani, in anul concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Cadeti (licentiati sau nu).

-masculin 15-16 ani; feminin 15-16 ani

-insotirea concurentilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 16 ani pe traseu de catre un adult, NU este OBLIGATORIE. Totusi, pentru a putea pedala fara insotitor, participantii din aceasta categorie trebuie sa prezinte o declaratie din partea parintilor, pe proprie raspundere, conform careia sunt de acord sa lase copilul singur pe traseu.

• Copii 13-14 ani (Traseu Scurt Adulti – o singura tura = 20.69 km SAU Traseu Lung Copii* – doua ture = 12 km): este destinat doar ciclistilor cu varsta cuprinsa intre 13 si 14 ani, in anul concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii 13-14 ani (licentiati sau nu).

-masculin 13-14 ani; feminin 13-14 ani

-insotirea concurentilor cu varsta cuprinsa intre 13 si 14 ani pe traseu de catre un adult, este OBLIGATORIE. In cazuri exceptionale, sportivii licentiati vor putea pedala fara insotitor, cu dovada licentierii si o declaratie din partea parintilor, pe proprie raspundere, conform careia isi asuma participarea copilului singur pe traseu.

*IMPORTANT: Participantii la aceasta categorie concureaza standard pe traseul Scurt Adulti (1 tura), insa in cazul in care nu se simt destul de pregatiti, au optiunea de a pedala pe traseul Lung Copii (2 ture), cu mentiunea ca in acest caz, nu vor fi premiati.

• Copii 11-12 ani (Traseu Lung Copii – doua ture = 12 km): este destinat doar ciclistilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 12 ani, in anul concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii 11-12 ani (licentiati sau nu).

-masculin 11-12 ani; feminin 11-12 ani

-insotirea concurentilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 12 ani pe traseu de catre un adult, este OBLIGATORIE. In cazuri exceptionale, sportivii licentiati, vor putea pedala fara insotitor, cu dovada licentierii si o declaratie din partea parintilor, pe proprie raspundere, conform careia isi asuma participarea copilului singur pe traseu.

• Copii 9-10 ani (Traseu Scurt Copii – o singura tura = 6 km): este destinat doar ciclistilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 10 ani, in anul concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii 9-10 ani (licentiati sau nu).

-masculin 9-10 ani; feminin 9-10 ani

-insotirea concurentilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 10 ani pe traseu de catre un adult, este OBLIGATORIE. In cazuri exceptionale, sportivii licentiati, vor putea pedala fara insotitor, cu dovada licentierii si o declaratie din partea parintilor, pe proprie raspundere, conform careia isi asuma participarea copilului singur pe traseu.

• Copii 7-8 ani (Traseu Scurt Copii – o singura tura = 6 km): este destinat doar ciclistilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 8 ani, in anul concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii 7-8 ani (licentiati sau nu).

-masculin 7-8 ani; feminin 7-8 ani

-insotirea concurentilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 8 ani pe traseu de catre un adult, este OBLIGATORIE, indiferent daca ciclistul este licentiat sau nu.

• Copii 5-6 ani (Traseu Scurt Copii – o singura tura = 6 km): este destinat doar ciclistilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 6 ani, in anul concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii 5-6 ani (licentiati sau nu).

-masculin 5-6 ani; feminin 5-6 ani

– insotirea concurentilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 6 ani pe traseu de catre un adult, este OBLIGATORIE, indiferent daca ciclistul este licentiat sau nu.

– IMPORTANT: pentru concurentii de la aceasta categorie, se va organiza un traseu, cu o lungime mai scurta de 6 km.

• Fundraiser – Participantii care aleg sa devina fundraiseri pentru cauza noastra, vor forma o categorie speciala. In urma completarii formularului online, vor fi contactati de organizator si vor discuta despre alegerea facuta, primind instructiuni despre ce presupune rolul asumat. Fundraiserii nu vor plati taxa de inscriere, insa isi asuma promovarea evenimentului si a cauzei si atingerea unui obiectiv minim de 300 de ron din donatii. Pentru fiecare fundraiser se va crea o pagina pe plarforma Galantom pe care o vor folosi ca instrument principal in activitatea de strangere de fonduri.

IMPORTANT:

 • Varsta inscrierii in concurs se calculeaza in functie de anul nasterii, exceptie facand categoria Elite pentru care va fi luata in considerare varsta la data concursului.
 • Daca intr-o anumita categorie de varsta nu participa la cursa minim 5 concurenti inscrisi, atunci la aceasta categorie se va premia doar locul l
 • Daca intr-o categorie de varsta nu participa la cursa minim 3 concurenti, atunci acesta categorie va fi comasata cu urmatoarea categorie de varsta.
 • Pentru categoriile de concurs Copii si Cadeti, NU se vor premia separat concurentii licentiati si cei nelicentiati, acestia concurand pentru acelasi podium.
 • Un adult poate insoti unul sau doi copii. Distanta intre copil si parinte/adult nu trebuie sa depaseasca 3 m iar cip-ul cu numarul de concurs va fi fixat obligatoriu pe bicicleta copilului.
 • Ciclistii profesionisti legitimati FRC și nedeclarati la înscriere care vor fi identificati ulterior sau în timpul participării la concurs ca fiind inscrisi la alte categorii decat “Elite” sau “Juniori Elite”, vor fi descalificati, fara a se rambursa taxa de înscriere
 • Incepand cu editia din 2019 categoria Hobby este desfiintata.

Traseu:

 • Traseul Copii Scurt – 6 km– este destinat copiilor cu varste intre 5 -10 ani, insotiti de un adult obligatoriu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii (licentiati sau nu).
 • Traseul Copii Lung (2 ture) – 12 km– este destinat copiilor cu varste intre 11 si 12 ani, in ziua concursului, licentiati sau nu. Va figura in formularul de inregistrare drept Copii (licentiati sau nu).
 • Traseul Adulti Scurt – 20.69 km– este destinat concurentilor din categoriile Copii 13-14 ani, Cadeti, Juniori, Juniori Elite si Adulti amatori, nefiind permisa participarea ciclistilor legitimati FRC. Va figura in formularul de inregistrare ca Adulti Scurt (1 tura)/ Juniori/ Cadeti.
 • Traseul Adulti Lung – 41.38 km– este deschis pentru ciclisti cu pregatire avansata cu varsta minima de 19 ani. Va figura in formularul de inregistrare ca Elite / Adulti Lung (2 ture).

IMPORTANT:

 • In functie de conditiile meteorologice si sau alte situatii neprevazute (alunecari de teren, caderi de copaci, etc), atat traseul de adulti, cat si cel de copii, pot suferi diverse modificari tehnice, astfel incat gradul de siguranta al concurentilor sa fie unul ridicat. Modificarile vor fi comunícate pe pagina de Facebook a evenimentului.
 • Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul sau de a opri cursa, daca se impune din cauza fenomenelor meteo sau altor motive ce pot afecta siguranta participantilor.

Echipament:

• In competitie vor fi acceptate doar biciclete de munte, cu diametrul rotilor intre 24 si 29 inch, aflate in buna stare de functionare.
• Bicicletele sa fie propulsate doar prin forta umana (nu se accepta biciclete electrice sau de alta natura similara).
• Nu este permisa folosirea cursierelor sau bicicletelor de ciclocross.
• Fiecare competitor este obligat sa poarte casca de protectie pe intreaga durata a concursului.
• Fiecare concurent va fixa numarul de concurs pe ghidon pentru a putea fi vizibil din fata.
• Fiecare concurent va primi la start din partea organizatorilor si a sponsorilor Kitul de participare.
• Concurentii vor fi cronometrati la secunda. Numerele de concurs includ chipul de unica folosinta. Acesta NU trebuie deteriorat, modificat sau dezlipit.

Taxa de inscriere:

Pentru editia a VIII-a, taxa de concurs este de 100 de ron pentru Cadeti, Juniori si Adulti, 50 de ron pentru Copii, 30 de ron pentru Adultii Insotitori.

In functie de numarul de participanti inscrisi in momentul inscrierii, toate categoriile in afara de cea pentru Copii, vor beneficia de urmatoarele preturi reduse:

 • Primii 50 de concurenti inscrisi in concurs – 60 Lei
 • Concurenti inscrisi in concurs in intervalul de numar 51-100 – 70 Lei
 • Concurenti inscrisi in concurs in intervalul de numar 101-150 – 80 Lei
 • Concurenti inscrisi in concurs in intervalul de numar 151-200 – 90 Lei
 • De la concurentul 201 inscris in concurs, taxa de participare este 100 Lei

Pentru a beneficia de reducerile mentionate, este obligatoriu ca plata sa fie facuta in maxim 10 zile de la momentul inscrierii. In caz contrar, exista sansa ca suma de plata sa se modifice in functie de numarul de participanti inscrisi.

Toate link-urile de plata se vor actualiza automat iar concurentii inscrisi vor fi anuntati, de asemenea automat, prin email, in cazul in care, din cauza intarzierii platii si a numarului de inscrieri vor trece la o alta treapta de taxare.

 

Trasee:

• Traseele vor fi marcate cu benzi de demarcatie si alte elemente de semnalistica vizuala.
• In punctele cheie vor exista reprezentanti ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra directiei sau a gradului de dificultate crescut din anumite zone. Va rugam respectati indicatiile asistentilor de pe traseu.
• Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Aceasta regula implica trecerea prin toate punctele intermediare de control.
• Traseul trebuie strabatut integral in vederea includerii in clasamentul final.
• Concurentii nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto, atv, etc)
• Fiecare participant va fi responsabil pentru propria securitate și siguranță.

• Eventualele diferente de lungime intre traseele anuntate initial si cele finale au aparut de la modul in care s-au facut masuratorile si datorita modificarilor minore efectuate in anumite puncte pe teren.

 

Clasament si premii:

• Se vor premia primele 3 locuri de la fiecare categorie.
• Daca o categorie de varsta nu are minim 5 concurenti inscrisi si prezenti in cursa, atunci la aceasta categorie se va premia doar locul l.
• Toti concurentii care termina cursa, vor primi medalia de finisher al competitiei Campina Open MTB.

• Categoria General Traseu lung masculin si feminin va premia 5 locuri.

• Concurentii premiati la categoria general traseu lung si general traseu scurt vor putea fi premiati si la categoria de varsta. Concurentii premiati la categoria Elite sau Elite junior un vor fi premiati si la general.

Se vor premia urmatoarele categorii:

Traseu lung:

-Open masculin/feminin locurile 1-5

-Categorii de varsta masculin/feminin locurile 1-3.

-Elite masculin/feminin locurile 1-3

Traseu scurt:

-Open masculin/feminin locurile 1-3

-Categorii de varsta masculin/feminin locurile 1-3.

-Concurentii premiati la categoria general traseu lung si general traseu scurt vor putea fi premiati si la categoria de varsta. Concurentii premiati la categoria Elite sau Elite junior NU vor fi premiati si la general.

Traseu copii:

-Categorii de varsta masculin/feminin locurile 1-3.
-Daca o categorie de varsta nu are minim 5 concurenti in cursa, atunci la aceasta categorie se va premia doar locul l.
-Toti concurentii care termina cursa, vor primi medalia de finisher a competitiei Campina Open MTB.

Puncte de alimentare si coordonare traseu:

• Concurentii vor avea la dispozitie 4 puncte de alimentare

• De asemenea, pe parcursul traseului, se vor regasi echipe de cate 2 voluntari care vor avea rolul de a directiona concurentii pentru a nu parasi traseul oficial, pentru a se asigura ca traseul NU este scurtat ori pentru a avertiza concurentii cu privire la zone cu risc ridicat de pericol.

Responsabilitate:

• Fiecare participant trebuie sa semneze, inainte de inscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care isi asuma în totalitate riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt, tinand cont de trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona in care se afla, echipament.
• Participantii isi asuma intreaga responsabilitate pentru starea de sanatate in care se afla si pentru posibilele accidentari survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor.
• Participantii trebuie sa aiba un bun simt al directiei, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa si sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana.
• Concurentii trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.
• Concurentii trebuie sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca, oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, din mediul si din conditiile in care se desfasoara acestea.
• Orice participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viața lui si/sau a altor participanti si sa actioneze in consecinta pentru a se proteja atunci cand observa un pericol.
• Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi facuti raspunzatori de nicio dauna rezultata in urma participarii voluntare la concurs – defectiuni de orice natura aparute la bicicleta, probleme fizice/medicale, raniri sau orice vatamare corporala.
• Organizatorii pun la dispozitie salvare auto dedicata evenimentului. Mentionam ca exista tronsoane ale traseelor in care accesul auto nu este posibil, caz in care accesul paramedicilor va fi asigurat cu ajutorul ATV – urilor.
• Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulatie si a legislatiei in vigoare. Pe traseu pot fi intalnite vehicule, turisti, animale. Participantii trebuie sa aiba in vedere aceste situatii si sa ruleze adecvat. Orice accident in care sunt implicati participantii la concursul Campina Open MTB, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicati in accident.
• Concurentii care indiferent de motiv abandoneaza sunt obligati sa informeze despre aceasta decizie unul dintre arbitrii oficiali ai competitiei sau pe organizator telefonic. Daca, indiferent de motiv o asemenea informare nu a fost efectuata, organizatorul va avea dreptul sa organizeze impreuna cu autoritatile competente misiunea de cautare sau salvare pe costul participantului neglijent.
• Intreg evenimentul de mountain bike se desfasoara cu respect fata de mediul inconjurator. Prin urmare, concurentii vor manifesta un comportament civic in ceea ce priveste mentinerea curateniei si a protejarii mediului natural.
• Ambalajele utilizate pot fi lasate la sart/finish sau la punctele de alimentare.

 

Condiții ce atrag descalificarea:

• Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.
• Nerespectarea indicatiilor organizatorilor, oficialilor de traseu si ale arbitrilor din zona de start/sosire.
• Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.
• Comportamentul lipsit de fair play fata de alti sportivi
• Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, atv-urilor sau a motocicletelor etc).
• Schimbarea bicicletei in timpul concursului.
• Nerespectarea normelor de conduita competitiva poate duce la eliminarea concurentilor din concurs, la decizia organizatorilor.
• Descalificarile se pot face si dupa concurs, in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.


Imagine:

• Organizatorii CAMPINA OPEN MTB au drepturi de imagine asupra intregului eveniment.
• Organizatorii pot utiliza imagini foto si video in diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atat din timpul desfasurarii, cat si in fazele de start si finish/premiere.
• Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, iar participarea la concursul CAMPINA OPEN MTB implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de catre Fundatia Romanian Angel Appeal și paretenerul care se ocupă de cronometrare in scopul desfasurarii concursului precum si in vederea desemnarii castigatorilor.

Cum este calculată vârsta participanților:

Formularul de inscriere calculeaza varsta implinita in anul curent si atribuie categoria in functie de acest lucru, exceptie facand categoria Elite 19+, pentru care inscrierea se va face in functie de varsta la data concursului.

Atentie: Dacă identificați probleme cu modul in care ati fost inregistrat va rugam sa ne contactati pentru a rezolva.

Forta majora:

Prin forta majora se intelege orice eveniment care ar putea avea influenta semnificativa asupra bunei desfasurari a competitiei, cum ar fi: inundatii, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore.
• In caz de forta majora, organizatorii pot lua decizia unor modificari de traseu sau program. La limita, se poare decide inclusiv anularea cursei, in situatii exceptionale.
• In cazul retragerii din cursa sau forta majora taxa de participare nu va fi inapoiata.

Recomandari:

Fiecare participant sa aiba asupra sa:
• Bidon sau bidoane cu apa (de preferat la indemana in suportul de la bicicleta)
• Batoane energizante sau geluri energizante
• Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere.
• Set imbuss/ scule
• Telefon mobil

Atentie: in unele zone ale traseelor de concurs nu este semnal pentru rețelele de telefonie mobila, acesta putand fi receptionat in portiunile mai inalte
• Pot fi utile: ochelari (pentru protectia impotriva insectelor, a crengilor, a noroiului si a prafului), manusi.
• Imbracaminte adecvata conditiilor meteo.

 

Kitul de concurs:

Fiecare participant va primi la ridicarea numarului kitul de concurs care va contine:

 • Tricou tehnic
 • Numar si cip de unica folosinta
 • Sistema prindere numar
 • Bratara pentru masa si hidratare
 • Produce din partea sponsorilor competitiei

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: