Prima cursă MTB din istorie

Prima cursă MTB din istorie

Traseul de la Câmpina Open MTB nu este unul ușor. Cu toate acestea, 80% dintre participanți termină tura scurtă (aproximativ 15 km) în mai puțin de 2 ore.

Am fost curioși să aflăm de unde au început cursele MTB și am rămas surprinși să aflăm că un soldat biciclist parcurgea, acum mai bine de 100 de ani, 90 de km pe zi cu 10km/h.

La începtul anilor 1890, armata SUA a implementat în categoria forțelor terestre un nou mijloc de transport, sub forma bicicletelor. La șase ani distanță, în anul 1896, armata SUA a înființat Corpul de Bicicliști, care va face parte fin regimentul denumit și „Buffalo Soldiers”, al Infanteriei 25

Un an mai târziu, armata a organizat o călătorie care a servit drept experiment pentru a se verifica dacă bicicletele ar putea servi unui scop util în armată și totodată, rezistența lor pe diferite tipuri de relief și condiții meteo.

Astfel, la 14 Iunie 1897, locotenentul James Moss a condus Corpul de Bicicliști, format din 20 de soldați, un doctor și un reporter, pe un drum de 3000 de kilometri, din Fort Missoula, Montana până în St. Louis, Missouri, ajungând la destinație peste o lună, în data de 16 iulie.

În decursul călătoriei, soldații au testat bicicletele în munți, pe drumuri pline de noroi, abrupte ori foarte greu accesibile. Dupa ce au traversat râul Mission Creek, soldații au fost nevoiți să își remonteze și să își fixeze anvelopele slabite pe jantele din lemn, mai puțin performante decât cele din ziua de azi.

Utilizând niște biciclete mult inferioare celor din ziua de astăzi, soldații bicicliști au parcurs 90 de kilometri pe zi, viteza lor medie de deplasare fiind de 10 kilometri pe oră. Datorită faptului că aceștia au parcurs un drum extrem de lung în niște condiții și trasee dificile, putem spune că această călătorie a regimentului „Buffalo Soldiers” reprezintă una dintre primele curse de MTB din istorie, chiar dacă nu acesta a fost scopul principal.

Pe 3 septembrie 2016, după aproape 120 de ani, te așteptăm pe platoul Musel să iei startul alături de noi!

bufallo3_green_cmtb_ro

bufallo2_green_cmtb_ro

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: