Noutati CMTB

Câmpina Open MTB – Race for Autism – Finalul unei povesti cu si pentru oameni minunati

Salutare prieteni dragi,

În primul rând, sperăm că ați avut parte de sărbători deosebite alături de cei dragi și dorim să vă urăm un an nou fericit, plin de reușite și cât mai mulți kilometri pedalați!

A venit timpul să împărtășim cu voi câteva gânduri și un anunț în ceea ce privește competiția caritabilă pe care timp de 8 ani am organizat-o cu mult entuziasm și energie împreună cu și pentru oameni minunați.

De-a lungul celor 8 ediții desfășurate am avut alături Primăria Municipiului Câmpina și Consiliul Local, FRC, dar și numeroși suținători dragi care s-au alăturat poveștii noastre prin care ne-am propus să întindem o mână de ajutor unor copii speciali.

De asemenea, în fiecare an ne-am bucurat de avântul și pozitivismul celor mai frumoși voluntari pe care ți-i poți dori, tineri cu zâmbetul pe buze, energie fără limite și dornici să se implice în evenimente locale care tind să facă o schimbare.

Este important să știți că de anul acesta, Fundația Romanian Angel Appeal nu va mai organiza concursul de ciclism caritabil Câmpina Open MTB – Race for Autism. A fost o decizie greu de luat, dat fiind faptul că timp de 8 ani, ediție de ediție ne-am obișnuit cu voluntari și concurenți împătimiți, dar și prietenoși, motivați să câștige, dar să și contribuie la cauza specială a evenimentului.

Cu toate acestea, povestea se încheie aici. Câmpina Open MTB va rămâne mereu o bucată frumoasă din sufletul nostru și, sperăm noi, și din al vostru, fie că ați participat, fie că ați ajutat la organizarea evenimentului de-a lungul timpului.

Și pentru toți acești 8 ani plini de magie, VĂ MULȚUMIM!

 

Mulțumim pentru susținerea oferită de-a lungul celor 8 ediții:

Primaria Municipiului CampinaOMV PetromLemetLEMSAsociatia ”Glasul Autismului”REGINA MARIA – Rețeaua Privată de SănătateBergenbierAlgida RomaniaAutoklass | Official Home of Mercedes-BenzDecathlon RomaniaBikeXpertSun AdventureMomente Dulci de la Dr. OetkerAngelliHeidi ChocolateLidl RomaniaSportGuru.roAmbulanta de BicicleteAQUA CarpaticaFabLabIsostar RomaniaVelotecaMEGA IMAGEVitamaxROMSILVA-Directia Silvica PrahovaGatorade RomaniaSLooPHervis Sports Romaniacora RomaniaHappy TourFundatia eMAGCityHunt BucurestiMarionnaud RomâniaMTB AcademyFundatia DR DINU CampinaBiris Goran SPARLGarmin RomaniaSoceramBGS OficialShimano RomaniaRexonaCoolcuSh Cabana & GardenCZD „Sf. Filofteia” CampinaCARAIMAN CAMPINA FreeriderPunctRoCampinatvRiders ClubBike FMZiarul Oglinda de Azi, WYL FM Ploiești, OZON Smart SRL, Asociatia Spitalului Voila, Radioclubul Municipal Campina, Flash Tattoos Romania, Floricon.

Anunt important referitor la startul competitiei!

Pentru ca si duminică se anunță o zi fierbinte, din rațiuni de confort termic și siguranță STARTUL COPIILOR SE DEVANSEAZA CU 30 minute.

Programul competiției se modifica astfel:

10.30 Startul copiilor 11- 12 ani, 9-10 ani, 7-8 ani (la 5 minute) urmați de categoria 5-6 ani.

11.30 Startul Adulti traseul lung (Elite+Master) și adulți toate categoriile de vârstă

11.40 Start adulți traseu scurt (Juniori Elite), adulți traseu scurt toate categoriile, cadeți și copii 13-14 ani.

Reamintim că ridicarea kiturilor în ziua competiției se poate face până la ora 9.00.

Vă așteptăm!

Comunicat de presă 28.08.2019

Cu câteva zile înainte de Câmpina Open MTB Race for Autism, aproape 400 de persoane se pregătesc pentru a lua startul competiției.

Reamintim faptul că înscrierile online sunt deschise numai până în data de 29 august ora 23.59. După această dată, înscrierile vor putea fi făcute numai la start. Kiturile de participare vor putea fi ridicate din zona Hobby Cafe vineri 30 august și sâmbătă 31 august interval 17.00-20.00.

Startul competiției va avea loc pe Platoul Muscel unde participanții sunt așteptați începând cu ora 7.00.

Programul competiției în ziua concursului :

 • La ora 7.00 organizatorii vor amplasa porțile de start și marcajele în spațiul alocat în zona Plecare/Sosire
 • Orele 7.00 – 9.00 se vor distribui kiturile de consurs
 • Ora 10.00 ședința tehnică
 • La ora 11.00 va începe competiția, cu probele de ciclism pentru Elite și Master/Avansați, amatori și copii.
 • La ora 13.30 va avea loc premierea pentru copii categoriile 5-12 ani
 • La ora 15.30 se va încheia competiția
 • La ora 16.00 va avea loc premierea copii 13-14, cadeți, juniori și adulți
 • La ora 19.00 vor fi dezasambalate corturile din zona Plecare/Sosire

 Pe durata competiției, pentru a asigura securitatea competitorilor (dintre care o mare parte sunt și în acest an copii), cu acordul partenerilor locali, câteva străzi sau sectoare de drum aflate pe traseul competiției vor fi restricționate de către Inspectoratul de Politie Prahova/Serviciul de Poliţie Rutieră, în baza avizului depus la sediul acestuia, astfel în intervalul orar 9.00 – 15.00, respectiv :

 Va fi restricționat accesul auto pe strada Prutului, drumul care leagă Câmpina de Cornu și care străbate platoul Muscel în intervalul orar 9.00 – 16.00 în data de 1 septembrie 2019

 • Va fi restricționat traficul pe Drumul Taberei de la Intersecția cu strada IH Radulescu până la intersecția cu Str Voila (DJ207)
 • Rugăm pe această cale locuitorii de pe strada Siretului să  nu parcheze pe această stradă începând de sâmbătă, 31 August, 19.00 până duminică, 1 septembrie, ora 16.00.
 • Va fi de asemenea restricționat accesul pe o bandă a străzii Voila de la intersecția cu Drumul Taberei pănă la 300 m după spitalul Voila.

În scopul fluidizării traficului în zonele importante, vor fi amplasate elemente de atenționare și vor fi prezenți reprezentanți ai poliției locale și rutiere, dar și voluntari.

Rugăm pe această cale concurenții și însoțitorii acestora, voluntarii și publicul larg să identifice zone de parcare care să nu obstrucționeze căile de acces în locuințele învecinate parcului și să respecte orele de liniște în zonele rezidențiale.

Competiţia va avea 4 trasee conform gradului de pregătire al participanţilor:

 • Traseul pentru copii cu vârste între 5-6 ani va avea cca 2 km și va urma delimitarea pracului Soceram
 • Traseul pentru copii cu vârste 7-12 ani va avea un nivel de dificultate mediu și cca 6 km.
 • Traseul scurt pentru adulţi amatori, juniori, cadeți și copii 13-14 ani are o lungime de 20,69 km (o singură tură: asfalt + offroad)
 • Traseul lung destinat categoriilor Elite, Master și adulți avansați este de cca 41,38 km (tura dublă traseu scurt: asflat + offroad), având o diferență de nivel de aproximativ 700 metri.

Fondul de premiere din acest an este cel mai generos de până acum, ridicându-se la peste 30.000 lei. Premiile vor fi în bani (General traseu lung și scurt, Elite și Master), dar și în vouchere și produse pentru categoriile de vârstă adulți și copii.

Peste 36 susținători și parteneri asigură sprijin organizatorilor și voluntarilor pentru a organiza un eveniment unic în comunitatea câmpineană!

Vă așteptăm pe 1 septembrie la cea de a VIII-a ediție Campina Open MTB Race for Autism!

Contact:

Adelaide Katerine Tarpan

Coordonator eveniment

Mobile: 0724 371 352 | Email: adela.tarpan@raa.ro

 

 

Important: modificare categorie Elite

Știm că mai este foarte puțin până la concurs, dar avem pentru voi câteva noutăți importante legate de regulament, în ceea ce privește categoriile de concurs. Astfel, începând din acest moment, sportivii licențiați FRC cu vârstă 19+ ani în ziua evenimentului se împart în 2 categorii de concurs:

– Elite 19+ ani împliniți până în ziua concursului inclusiv (masculin și feminin)
– Master 30+ ani împliniți până în ziua concursului inclusiv (masculin și feminin)

Este important de știut faptul că sportivii legitimați FRC la categoria Master vor avea categorie separată de concurs cu premiere. Din motive tehnice, până în ziua concursului, toți cicliștii legitimați FRC Elite sau Master (înscriși deja în competiție sau care se vor înscrie), vor figura în baza de date la categoria Elite 19+.

Categoriile Master Open (masculin/feminin) vor fi listate separat în clasament, iar participanții din această categorie nu se vor regăsi în celelalte categorii de vârstă.

Ridicare kit-uri de concurs CMTB 2019

Salutare,

Ușor, ușor, ziua concursului se apropie, așa că ne-am gândit să vă aducem la cunoștință următoarele aspecte ce țin de ridicare kituri și plata cash la ridicare kit.

Astfel, începând de luni (26 august), kiturile de concurs pot fi ridicate după următorul program:
• Luni – Joi (26-29.08): kiturile se pot ridica din București, de la sediul Fundației Romanian Angel Appeal din strada Rodiei nr. 52, sector 3 (în spatele rondului Alba Iulia) -> interval orar 17:00 – 20:00.
• Vineri – Sâmbătă (30-31.08): kiturile sunt disponibile pentru a fi ridicate din Câmpina, de pe terasa Hobby Caffe -> interval orar 17:00 – 20:00.
• Duminică (01.09): kiturile se pot ridica și în ziua concursului din zona de start, de la cortul Înscrieri -> interval orar 07:00 – 09:00

De asemenea, considerăm foarte importante și dorim să știți următoarele:
– Pentru plățile online efectuate după data de 29 august, vă rugăm să prezentati dovada plății în momentul ridicării kitului de concurs.
– Plățile la ridicarea kitului (indiferent de locație) se pot face doar cash.
– În ziua concursului se mai pot face înscrieri la fața locului doar în intervalul 07:00-09:00, cu plata cash, taxa de participare fiind în valoare de 120 lei (indiferent de categoria de vârstă/concurs).

Comunicat presă 02.08.2019

Mai puțin de o lună până la startul celei de-a opta ediții Câmpina Open MTB – Race for Autism

La fel ca în ultimii 7 ani, și ediția de anul acesta a concursului de ciclism caritabil Câmpina Open MTB, al cărui start va avea loc pe data 1 septembrie, a trezit interesul și entuziasmul pasionaților de pedalat în pădure. Astfel, numărul participanților înscriși în competiție este într-o continuă creștere.

Este important de reținut faptul că și în acest an am păstrat politica de tip early booking pentru înscrieri, astfel că primii 200 de înscriși la categoriile adulți, juniori și cadeți, vor beneficia de reduceri importante la taxa de înscriere. Locurile cu taxă de înscriere promoțională nu s-au finalizat, astfel că cei care vor să-și asigure un loc în concurs la preț redus, se pot înscrie online.

Fiind înscrisă în calendarul oficial al Federației Române de Ciclism, competiția Câmpina Open MTB – Race for Autism, are, începând cu această ediție, o structură nouă în ceea ce privește categoriile de vârstă. Astfel, comparativ cu anii trecuți, ediția a opta CMTB va avea următoarele categorii de vârstă în cadrul concursului :

 

 • Copii (masculin și feminin) :
  • 5-6 ani
  • 7-8 ani
  • 9-10 ani
  • 11-12 ani
  • 13-14 ani
 • Cadeți (masculin și feminin) :
  • 15-16 ani
 • Juniori (masculin și feminin) :
  • 17-18 ani
 • Adulți (masculin și feminin) :
  • 19-29 ani
  • 30-39 ani
  • 40-49 ani
  • 50+ ani
 • Elite (masculin și feminin)
  • 19+ ani

 

Vârsta pe care o luâm în calcul pentru un participant este vârsta pe care acesta a împlinit-o sau o va împlini în anul curent, excepție făcând categoria Elite 19+, pentru care înscrierea se va face în funcție de vârsta la data concursului. Astfel, dacă un participant legitimat FRC împlinește vârsta de 19 ani până în ziua evenimentului (inclusiv), acesta va concura la categoria Elite 19+.

 

Traseu nou

Pentru că ne dorim să îmbunătățim experiența concurenților de la an la an, pentru ediția de pe 1 septembrie am pregătit un traseu nou, astfel încât participanții să se bucure de o lungime mai mare, varietate mai mare de peisaje, dar și de un grad de dificultate optimizat nivelului acestora, în timp ce pedalează pentru podium.

Traseul de adulți măsoară 20.69 km (o singură tură: asfalt + offroad), respectiv 41,38 km (tura dublă), având o diferență de nivel de aproximativ 700 de metri. Traseul poate fi vizualizat pe site-ul competiției, la secțiunea Descriere, fiind disponibil și în variantă gpx.

Traseul destinat copiilor măsoară o lungime de 6 km pentru tura simplă, respectiv 12 km pentru traseul lung (tură dublă).

 

Modificări regulament

 

Date fiind modificările aduse categoriilor de concurs, dar și a traseului, regulamentul competiției a avut parte de schimbări importante față de edițiile anterioare, modificări despre care ne dorim ca toți participanții să fie bine informați. Astfel, rugăm toate persoanele înscrise să consulte noul regulament disponibil pe site, în secțiunea Descriere -> Regulament.

 

Contact:

Adelaide Katerine Tarpan

Coordonator eveniment

Mobile: 0724 371 352 | Email: adela.tarpan@raa.ro

COMUNICATUL DE PRESĂ DISPONIBIL AICI.

 

Centrul Glasul Autismului – un loc prietenos pentru copiii speciali din comunitatea prahoveană

Poate că unii dintre voi știu asta deja, dar este posibil ca pentru alții să fie o noutate. La sfârșitul anului trecut, cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul ultimei ediții Câmpina Open MTB, dar și cu o parte din cele de la ediția din 2017, am putut da naștere unei idei îndrăznețe pe care o aveam de mult în planuri. Astfel, împreună cu Asociația Glasul Autismului, am reușit să inaugurăm la Câmpina, centrul Glasul Autismului. Un loc în care copiii cu tulburări de spectru autist din comunitatea prahoveană pot face diferite tipuri de terapie și totodată, se pot relaxa, fiind implicați în diferite activități gândite pentru acești copii speciali.

Cu fondurile strânse din taxa de participare și donații în cadrul ediției Câmpina Open MTB 2018 (18.430 RON), dar și cu o parte rămasă din totalul fondurilor ediției din 2017 (19.127 RON), am reușit să asigurăm renovarea și amenajarea spațiului destinat centrului (compartimentare, mobilare, consumabile, pictat camere terapie), formarea unui terapeut 3C, plata salariilor personalului din centru, dar și achiziționarea materialelor de lucru pentru terapia 3C.

În prezent, serviciile oferite în cadrul Centrului ”Glasul Autismului” sunt reprezentate de Terapia 3C pentru 2 grupe de copii, de câte 2 ori pe săptămână, terapie de grup și socializare, pregătire pentru școală (în fiecare zi de vineri a săptămânii), dar și kinetoterapie.

Înscrie-te și vino să pedalezi și tu la ediția din acest an Câmpina Open MTB – Race for Autism, susținând astfel această cauză și procesul de recuperare al copiilor cu autism din Prahova și împrejurimi. Fondurile strânse din taxa de participare la concurs și toate donațiile din cadrul evenimentului, vor fi folosite pentru funcționarea centrului.

Ne vedem la start!

 

Start înscrieri voluntari Câmpina Open MTB 2019

Salutare!

Avem o veste bună pentru tine: înscrierile voluntarilor la cea de-a opta ediție Câmpina Open MTB sunt oficial DESCHISE! Este important să știi că anul acesta ne dorim să eficientizăm atât munca din perioada pregătirii competiției, cât și activitățile din timpul concursului, astfel încât vom selecta un număr maxim de 100 de voluntari pentru ediția CMTB din acest an.

Dorim să îți aducem la cunoștință următoarele aspecte ce țin de selecția celor 100 de voluntari:

1. Din cei 100 de voluntari selectați, 80 dintre aceștia vor fi implicați activ în organizarea concursului, iar restul de 20 vor avea statutul de rezerve.
2. Se va ține cont de ordinea completării și trimiterii formularului de înscriere
3. Voluntarii care au mai participat la edițiile anterioare CMTB au prioritate
4. Coordonatorii de echipe se vor implica în selecția celor 80 de voluntari activi
5. Se va ține cont de seriozitatea și implicarea activă manifestată anterior în activitățile CMTB (valabil pentru cei care au mai participat)
6. Este indicat ca cei 100 selectați:

 • să participe la activitatile prezentate în formularul de înscriere la punctele A, B si L
 • să participe la pregătirile pentru concurs în cel puțin 2 zile din perioada 8 – 11 august
 • să participe la amanajarea taberei (pe Muscel) în perioada 28 august – 1 septembrie (prezență obligatorie în data de 30 august și 1 septembrie)
 • să participe la cel puțin 2 întâlniri organizate de coordonatorii echipei din care fac parte (echipa pentru care ai fost selectat și datele întâlnirilor vor fi anunțate ulterior)

De asemenea, te rugăm să ne aduci la cunoștință în secțiunea Mențiuni din formularul de înscriere, următoarele:

 • dacă crezi că există posibilitatea să nu poți participa la activitățile premergătoare concursului (8-11 august; 28-31 august)
 • orice întrebări sau nelămuriri pe care le ai

IMPORTANT: Înscrierea ca voluntar CMTB se va putea realiza până pe data de 1 iulie 2019, după data menționată formularul de înscriere va fi închis.

UPDATE: Înscrierile pentru voluntariat în cadrul ediției Câmpina Open MTB de anul acesta s-au încheiat.

 

O nouă ediție Câmpina Open MTB – Race for Autism

Dragi prieteni,

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că povestea continuă, astfel că, cea de-a opta ediție a competiției de ciclism caritabil, Câmpina Open MTB – Race for Autism, va avea loc în prima zi de toamnă a anului viitor.

Pe data de 1 septembrie 2019, vom da startul unei noi ediții a competiției, în care pasionații de ciclism montan se vor putea întrece din nou pe dealurile câmpinene, bucurându-se totodată, și de frumusețea peisajelor naturale din zonă.

Inaugurarea Centrului Glasul Autismului – centru deschis cu ajutorul sumelor strânse la Câmpina Open MTB – Race for Autism

Luni, 5 noiembrie, ora 16.30 Centrul Glasul Autismului își deschide porțile!

Centrul, o inițiativă a Asociației Glasul Autismului în parteneriat cu Fundația Romanian Angel Appeal va găzdui, începând cu luna noiembrie, sesiuni de terapie 3 C (Conștientizare, Coordonare, Concentrare), terapie de grup (socializare), kinetoterapie și activități de pregătire pentru școală adresate copiilor cu tulburări în spectrul autist.

Activitățile se vor desfășura în spațiul închiriat în incinta Casei Tineretului, etaj 2 Camera 208.

Spațiul centrului a fost renovat cu fonduri strânse în cadrul competiției Campina Open MTB – Race for Autism, iar mobilierul centrului va fi asigurat cu sprijinul LEMET.

La amenajarea centrului au contribuit artista plastică Ștefania Stroe și alți donatori privați care au donat consumabile și jucarii necesare activităților zilnice.

Pentru mai multe detalii legate de activitatea centrului vă invităm la deschidere și ne puteți contacta la numărul de telefon 0739.841.169 sau pe pagina de Facebook Asociația Glasul Autismului.

 

 

Schimbăm data concursului Câmpina Open MTB 2018

Ediția a șaptea Câmpina Open MTB – Race for autism (CMTB) va avea loc Duminică 9 septembrie, cu o zi mai târziu decât a fost inițial programată.

Având în vedere că la data anunțată inițial se desfășoară în apropierea Câmpinei un alt concurs de ciclism cu scop caritabil și o etapă națională, am hotărât să răspundem pozitiv cererii primite de la organizatori, precum și riderilor care erau constrânși să aleagă unul dintre cele două evenimente.

Dorim astfel, să oferim șanse mai bune în primul rând beneficiarilor celor două cauze și să dăm opțiunea bicicliștilor să se bucure de un weekend plin de aventură.
Reamintim că anul acesta așteptăm participanții cu trasee noi, mai accesibile, care îmbină porțiuni spectaculoase și pitorești de pădure și drum asfaltat. (mai mult…)

Noutati despre editia a saptea si inscriere

Ne face o deosebită plăcere să te anunțăm că anul acesta, cea de-a șaptea ediție a competiției Câmpina Open MTB – Race for Autism, va avea loc pe 8 septembrie 2018, iar cei dornici să se întreacă pe dealurile câmpinene și să bucure de frumusețea împrejurimilor, vor putea să se înscrie în concurs începând cu data de 1 iunie 2018.

Dăm startul înscrierilor anul acesta puțin mai târziu decât de obicei, întrucât din cauza alunecărilor de teren, traseul nostru este nepracticabil și trebuie schimbat. În prezent, lucrăm la soluții alternative pentru de traseu, iar vestea bună este că avem deja 3 posibile variante pe care le testăm. Te asigurăm că ne dăm toată silința ca totul să iasă bine! (mai mult…)

Suntem finaliști la Gala Națională a Voluntarilor 2017

Echipa Câmpina Open MTB – Race for Autism se numără printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor, ediția 2017, la categoria Echipa de voluntari a anului!

Anul acesta am avut cea mai numeroasă, entuziastă și motivată echipă de voluntari, fapt pentru care acum așteptăm cu nerăbdare decizia juriului și ne-am dori pentru cei 200 de voluntari premiul cel mare însă, separat de etapa de jurizare, echipa poate intra și în cursa pentru Premiile Publicului.

Avem așadar nevoie de votul vostru!

 

Povestea unui voluntariat frumos

Se spune că „Unde-s mulți, puterea crește”, iar pentru cea de-a șasea ediție a concursului de ciclism caritabil Câmpina Open MTB – Race for Autism, zicala a fost cât se poate de adevărată.

Deși Câmpina Open MTB s-a bucurat dintotdeauna de sprijinul voluntarilor – fără de care concursul nu s-ar fi putut organiza, anul acesta competiția, desfășurată pe 2 septembrie, a trezit interesul și dorința de implicare unui număr și mai mare de voluntari.

Datorită unei campanii de promovare reușite, desfășurată atât în mediul online, cât și fizic, prin vizite interactive în liceele câmpinene, cea de-a șașea ediție CMTB s-a bucurat de implicarea în organizare a unui număr impresionant de aproximativ 200 de voluntari din Câmpina și împrejurimi.

Începând cu jumătatea lunii mai, echipa Romanian Angel Appeal a făcut turul tuturor liceelor din Câmpina, cooptând voluntari dornici să se implice în pregătirea și organizarea competiției, dar și promovând atât un stil de viață sănătos, cât și cauza socială a competiției.

Pentru că fenomenul Câmpina Open MTB presupune o planificare riguroasă, acțiuni de pregătire din timp desfășurate, dar și coeziune la nivelul echipei de organizare, în luna Iulie a avut loc prima întâlnire oficială a echipei CMTB, care îi implică atât pe organizatori, cât și pe voluntari. În cadrul acestei întâlniri, voluntarii au avut ocazia să se cunoască între ei, iar organizatorii au prezentat în detaliu ce înseamnă Câmpina Open MTB.

O altă activitate organizată pentru voluntarii CMTB a fost cursul de prim-ajutor, desfășurat la sfârșitul lunii iulie, în cadrul căruia voluntarii și-au însușit cunoștințe de bază despre acordarea primului ajutor premedical.

Odată cu luna august, competiția se situa la doar o lună distanță, fapt pentru care în această perioadă au avut loc două întâlniri cu voluntarii pentru a se pune la punct traseul concursului.

Cea dintâi sesiune a avut loc în intervalul 5-9 august, perioada în care traseul a fost ecologizat și reparat în zonele în care s-au produs alunecări de teren. Cu o prezență de aproximativ 40 de persoane la acțiunile din fiecare zi, dotați cu echipamentul necesar, voluntarii CMTB au strâns zeci de saci de gunoi de pe Muscel și din pădurea câmpineană și au săpat, tasat și reparat potecile și trecătorile din pădure afectate de alunecările de teren și mersul căruțelor.

Cea de-a doua sesiune de întâlniri a avut loc în perioada 30 august-1 septembrie, timp în care echipa CMTB a realizat a doua tură de ecologizare și a construit și marcat corespunzător traseul de concurs. Prezența în cadrul acestor întâlniri a fost și mai numeroasă, voluntarii mobilizându-se în mod remarcabil și finalizând la timp toate acțiunile de pregătire a concursului.

Cu o zi înaintea competiției, pe 1 Septembrie, toți voluntarii au ajutat la ridicarea taberei de concurs, însemnând peste 15 corturi, o scenă, un podium, o zonă de bucătărie și servire masă, numeroase garduri, branding și marcare cu bandă. De asemenea, aceștia au montat punctele de alimentare de pe traseu și  le-au aprovizionat cu consumabilele necesare.

De notat și de apreciat este faptul că zona de start a găzduit peste 1000 de persoane, concurenți, însoțitori, staff, sponsori și vizitatori, iar fără aportul voluntarilor acest lucru ar fi fost imposibil, ca de altfel și buna desfășurare și pregătire a întregului concurs.

Rigurozitatea organizării și impresionanta desfășurare de forțe din partea voluntarilor a făcut ca pe 2 Septembrie, în ziua competiției, totul să decurgă fără probleme, iar cei peste 350 de concurenți care au luat startul să aibă parte de o experiență antrenantă și un traseu spectaculos.

Drept răsplată pentru munca depusă și implicarea arătată, voluntarilor le-a fost pregătită de către echipa Fundației Romanian Angel Appeal o petrecere la sfârșitul evenimentului, după ce tabăra de concurs a fost strânsă. Petrecerea a fost găzduită de un club din Câmpina, iar voluntarii, alături de organizatori, au avut ocazia să stea de vorbă, să râdă, să se relaxeze și să lege noi prietenii.

 

Voluntarii de la CMTB au fost super de treabă – oameni care stăteau pe traseul și îndrumau pe calea corectă nu numai că au arătat drumul, dar au și încurajat pe participanți cu „Bravo!” și „Hai că poți!”. Cei de la punctele de hidratare au fost și ei drăguți și gata de ajutat pe participanții însetați. Se vedea că le place ce face și au transmis energie pozitivă către toți bicicliștii 🙂

Mi-se pare că nu se vede că CMTB este organizată doar de voluntari – totul arată foarte profesionist și bine coordonat. Dacă n-aș fi știut că toți oameni care sunt implicați în organizare sunt voluntari, n-aș fi zis asta niciodată. Eu știu că să motivezi oamenii să facă voluntariat și să pună tot sufletul în cea ce fac este destul de dificil, așa că felicit pe coordonatorii de voluntari și pe voluntari pentru un eveniment foarte bine organizat!

Valters Melderis – Riga, Letonia

Cea de-a șasea ediție Câmpina Open MTB – peste 5000 de euro destinați proiectelor pentru copiii cu autism și familiilor acestora

Aproximativ 400 de cicliști profesioniști și amatori, cu vârste între 6 și 60 de ani, au luat, 2 septembrie, startul la cea de-a VI-a ediție a competiției Câmpina Open MTB – Race for Autism, organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Glasul Autismului.

A fost un eveniment sportiv deosebit cu o atmosferă extraordinară în cadrul căruia concurenții, familiile și prietenii lor, precum și ceilalți vizitatori s-au bucurat de o zi însorită de toamnă pe platoul Muscel, alături de organizatori și de o gașcă numeroasă și extrem de energică de voluntari.

De asemenea, ediția din acest an s-a bucurat de cel mai mare număr de sponsori, evenimentul fiiind susținut de nu mai puțin de 30 branduri care au adus un aport crucial în buna organizare și desfășurare a tot ceea ce înseamnă Câmpina Open MTB, fiind vorba despre o competiție organizată
exclusiv prin sponsorizări și voluntariat.

Așa cum s-a întâmplat în fiecare an, toate fondurile strânse din taxele de participare sunt folosite pentru proiecte în beneficiul copiilor cu autism din Câmpina și din împrejurimi. Suma obținută în acest, de care vor beneficia, prin intermediul unor proiecte, copiii și familiile acestora, este de 23.423 lei.

Iată câștigătorii Câmpina Open MTB 2017, pentru fiecare categorie în parte:

Categoria Elite (43 km)
• Locul I – Lucian Logigan (Târgu Mureș, Scott Geiger Team)
• Locul II – Valentin Roșoagă (Curtea de Argeș, NoMad Merida CST)
• Locul III – Vlad Nicolae Dobre (Zărnești)

Categoria Adulți Avansați Masculin (43 km)
• Locul I – Daniel Bostan (București, Dinamo BikeXpert Racing Team)
• Locul II – Vlad Urzică (Pucioasa, Perfect Bike)
• Locul III – Grozea Alexandru (Câmpina, Outdoor&Bike)

Categoria Adulti Avansati Feminin (43 km)
• Locul I – Alexandra Vulpe (Miercurea Ciuc, Daimon Women Cycling Team)
• Locul II – Monica Serachitopol (București, Vodafone Cycling Team)

Categoria Elite Junior (21,5 km)
• Locul I – Tudor Căzăceanu (București, Dinamo BikeXpert Racing Team)
• Locul II – Mihai Ștefan Ciufu (Sinaia, BikeXpert Racing Team)
• Locul III – Alexandru Stanciu (București)

Categoria Adulți Amatori Masculin (21,5 km)
• Locul I – Iulian-Andrei Nagy (Florești)
• Locul II – Mihai Anghel (Câmpina)
• Locul III – Pavel Bodareu (București, Roata Way!)

Categoria Adulți Amatori Feminin (21,5 km)
• Locul I – Cecilia Dalvaru (București, Scott Geiger Team)
• Locul II – Cristina Dobre-Calman (București, Daimon Women Cycling Team)
• Locul III – Petra Necula (București, Casa Pariurilor)

Categoria Juniori Masculin (21,5 km)
• Locul I –Andrei Ciobanu (Luna de Sus)
• Locul II – Tudor Supială (Breaza)
• Locul III – Mattew Denis Piciu (Câmpina)

Categoria Juniori Feminin (21,5 km)
• Locul I – Rebeca Caloianu (Câmpina)

Categoria Copii 12-14 ani Masculin (5 km)
• Locul I – Alin Toader (Urlați, CSCT Prahova)
• Locul II – Teodor Giurcă (Câmpina)
• Locul III – Victor Alexandru Aron (București, BikeXpert Racing Team)

Categoria Copii 12-14 ani Feminin (5 km)
• Locul I – Daria Duca (Câmpina, Dinamo BikeXpert Racing Team)
• Locul II – Denisa Toader (Ploiești, CS Conpet Ploiești)

Categoria Copii 9-11 ani Masculin (5 km)
• Locul I – Luca Bodăreu (București, Roata Way)
• Locul II – Horia Precup (Cluj Napoca)
• Locul III – Eduard Andrei Lupei (București, MTB Academy)

Categoria Copii 9-11 ani Feminin (5 km)
• Locul I – Silvia Maria Posea (București)
• Locul II – Irina Precup (Cluj Napoca)
• Locul III – Sonia Tarpan (București)

Categoria Copii 6-8 ani Masculin (5 km)
• Locul I – Alan Gheduzzi (Balotești)
• Locul II – Tudor Cristian Hărătău (București)
• Locul III – Mihai Alexandru Stan (Brașov)

Categoria Copii 6-8 ani Feminin (5 km)
• Locul I – Maria Burgard (București)
• Locul II – Ștefania Burgard (București)
• Locul III – Amalia Elena Miclăuș (Ploiești)

 

Evenimentul a fost susținut de OMV Petrom, Lemet, Lidl România, Gatorade, Regina Maria, Bergenbier, Autoklass, Algida, Decathlon, Marionaud, BGS, BikeXpert, Ambulanta de Biciclete, Shimano, Angelli, Garmin, Himalaya Adventure, SCOTT, Dr. Oetker, Soceram, Sloop, CityHunt, Asociatia Spitalului Voila, Ideal, RadioAmatori Campina, Cannodale, Floricon, Fundația Dr. Dinu și Fablab.

 

Puteți downloada comunicatul de presă apăsând aici.

Drepturile de imagine Câmpina Open MTB

 • Organizatorii CÂMPINA OPEN MTB au drepturi de imagine asupra intregului eveniment
 •  Organizatorii pot utiliza imagini foto și video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfășurării, cât și în fazele de start și finish/premiere.
 • Prin înscrierea la concurs participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator, iar participarea la concursul CÂMPINA OPEN MTB implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de către Fundația Romanian Angel Appeal, în scopul desfășurării concursului și numai în vederea desemnării câștigătorilor.

Fundația Romanian Angel Appeal este operator de date cu caracter personal nr 170004/23.06.2010.

 

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Căutam Artist/Band petrecerea voluntarilor

Anul acesta avem 200 de voluntari cu care plănuim să ne distrăm în seara zilei de 2 septembrie în Club Live din Câmpina.

Avem deja spațiul, DJ-ul și oamenii. Cheful de distractie si voia bună nu a lipsit niciodată în rândul voluntarilor noștri.

Căutăm un artist sau o trupă care să urce pe scenă și să bucure două sute de oameni frumoși, muncitori și inimoși.

Dacă ești artist/ă sau faci parte dintr-o trupă, sau dacă știi pe cineva (de preferat din Prahova) care vrea să performeze pe 2 septembrie, începând cu ora 21:00 în Câmpina, așteptăm următorul formular completat până pe data de 22.08.2017.

În ce condiții programul competiției sau traseul pot fi schimbate?

În situația de forță majoră, prin care se înțelege orice eveniment care ar putea influența semnificativ buna desfășurare a competiției, precum inundații, furtuni, dezastre natural sau evenimente social – politice majore, organizatorii pot lua decizia unor modificări de traseu sau program. La limită, se poate decide inclusive anularea cursei, în situații excepționale.

În cazul retragerii din cursă sau de forță majoră, taxa de participare nu va fi înapoiată.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Trasee turistice – Câmpina și împrejurimi

Situarea localităţii în plină zonă subcarpatică, la confluenţa văilor Prahovei şi Doftanei, face ca oraşul cu vechi tradiţii turistice şi împrejurimile sale, să fie şi azi apreciate şi frecventate de foarte mulţi vizitatori veniţi, atât din toate colțurile ţării, cât și din străinătate. Informații despre câteva dintre traseele care oferă posibilitatea organizării unor plimbări relaxante în natura primitoare a celui mai însorit oraș din țară, puteți afla din rândurile următoare:

 1. Traseul Muscel – Voila – Șotrile

Primul punct de atracţie de pe acest traseu este reprezentat de « Satul de Vacanţă », situat pe dealul Muscel, în plin soare, la altitudinea de 560 m în imediata apropiere a zonei de agrement « Fântâna cu cireşi ». De aici, din acest « sat de vacanţă », se poate admira panorama întregii terase a Câmpinei, inclusiv panorama munţilor Bucegi. La câteva sute de metri, începe pădurea Voila, care conferă o atracţie în plus. După circa 5 km de mers prin pădure, se ajunge în comuna Şotrile situată la o altitudine de aproximativ 800 m. Înainte de a pătrunde în comuna Şotrile, se poate face o scurtă plimbare până pe vârful Cucuiatu (826 m), cel mai înalt vârf din zona Câmpinei.

 1. Traseul Văii Doftanei

Valea râului Doftana ce mărgineşte flancul estic al terasei Câmpina, oferă oportunitatea desfășurării unor excursii deosebit de plăcute, mai ales de când s-a construit barajul şi lacul de la Păltinoasa. Dacă în trecut această vale a râului Doftana, era mai puţin cunoscută, şi folosită mai mult ca legătură pentru exploatările de pădure, azi este deosebit de frecventată, atât de câmpineni, cât şi de excursionişti din întrega ţară, atraşi de pitorescul ei deosebit. Este de menţionat şi faptul că în urmă cu câteva secole, şi pe valea râului Doftana, se realiza un trafic comercial cu Transilvania, comuna Teşila fiind şi ea un punct de vamă, chiar dacă era numai o cale secundară de legătură.

 1. Traseul Câmpina – Băile Telega

Ocnele de sare de la Telega au constituit în trecut şi un loc de detenţie pentru haiducii şi ţăranii răzvrătiţi, dintre care îl menţionăm pe cunoscutul haiduc de la începutul secolului trecut – Iancu Jianu. Aceste băi sunt recomandate pentru afecţiuni reumatice, neurologice şi ginecologice. Un alt obiectiv important este « Muzeul Doftana ». Deschis publicului în luna noiembrie 1949, în fostul penitenciar Doftana, de tristă faimă, loc de detenţie pentru foarte mulţi luptători pentru libertate şi progres. Penitenciarul Doftana, supranumit « Bastilia României » a fost construit între anii 1894-1897, după modelul unei închisori din Belgia. Clădirea este împărţită în 8 secţii, numerotate alfabetic de la « a » la « h ». Cea mai cunoscută şi mai sumbră a fost « Secţia H », în care deţinuţii niciodată nu vedeau lumina soarelui. Distrusă la marele cutremur din 10 noiembrie 1940, sub zidurile ei prăbuşite şi-au găsit sfârşitul un număr de 15 încarceraţi.

 1. Traseul Câmpina – Brebu

Începând cu jumătatea secolului al XVII-lea, Brebu devine reşedinţă domnească de vară datorită lui Matei Basarab, care, simțindu-se atras de farmecul acestor locuri, îşi construieşte aici o reşedinţă formată din casă domnească, mănăstire, zid de incintă şi turn de intrare. Ridicarea acestor construcţii a început în jurul anului 1640. Tot acest complex se află situat în centrul comunei. Folosit iniţial ca locuinţă domnească de vară, fosta reşedinţă adăposteşte astăzi un deosebit de interesant muzeu al epocii « Matei Basarab – Constantin Brâncoveanu ». Ieşind din complexul arhitectural, un alt punct de atracţie este reprezentat de lacul din spatele muzeului. Format prin dizolvarea stratelor de gips şi sare din platforma terasei Brebu, lacul are o suprafaţă de aproape 4 ha şi o adâncime de 12 şi este umbrit de o pădure de conifere.

 1. Traseul Câmpina – Poiana Câmpina – Schitul Poiana

Monument de arhitectură, schitul Poiana este ctitoria spătarului Toma Cantacuzino, cel care a fost nepotul domnitorului Ţării Româneşti Şerban Cantacuzino. Pictura ei originală a purtat semnătura cunoscutului şi talentatului zugrav Pârvu Mutu. Din păcate, nu se mai păstrează nimic din pictura originală, biserica fiind afectată de cutremure şi mereu refăcută. Nu s-au mai păstrat nici chiliile vechi, iar din zidul de incintă se mai păstrează doar urme. Se mai pot vedea doar zidurile vechiului beci cu bolţile sale subterane. Edificiul atrage prin supleţea liniilor arhitectonice şi prin ornamentaţie.

Câteva recomandări

Ce îmi recomandă organizatorii Câmpina Open MTB ?

Recomandările pe care, an de an, noi le facem participanților la eveniment pentru a se bucura în cele mai bune condiții de concurs, sunt următoarele:

Fiecare concurent să aibă asupra sa:

 • un bidon cu apă la îndemână, în suportul de la bicicletă
 • batoane sau geluri energizante
 • pompă, cameră de schimb, petice pentru pană și leviere
 • set imbuss/scule
 • telefon mobil (atenție: în unele zone de pe traseul de concurs nu este semnal pentru rețelele de telefonie mobilă, acesta putând fi recepționat în porțiuni mai înalte de relief)

Pot fi utile concurenților următoarele:

 • ochelari de protecție împotriva insectelor, crengilor, a noroiului și a prafului
 • mânuși
 • îmbrăcăminte adecvată competiției și condițiilor meteo

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Istoria orașului Câmpina

Câmpina este atestată documentar la 8 ianuarie 1503, numele acesta figurând în registrele vigesimale ale negustorilor braşoveni care tranzitau Valea Prahovei, o zonă folosită drept drum comercial, constituind încă din secolul al XIV-lea o cale de comunicaţie între provinciile româneşti, Transilvania şi Muntenia. Deşi în actele emise de cancelariile domneşti este menţionată „vama Prahovei”, există certitudinea că satul Câmpina, graţie poziţiei sale geografice la intrarea în munţii Carpaţi şi amplasării la distanţă egală de Bucureşti şi Braşov, era vamă, punctul strategic pentru controlul mărfurilor. Acest lucru a făcut posibilă o dezvoltare rapidă a aşezării, localitatea beneficiind de nenumărate avantaje în urma schimburilor comerciale care aveau loc aici. A funcţionat ca vamă din anul 1422 până în 1840, când, pentru un timp scurt vama s-a mutat la Breaza, iar după aceea la Predeal, punctul de frontieră atunci cu Ardealul.

Înflorirea Câmpinei a avut ca sursă şi transhumanţa, activitate prelungită până în secolul al XIX-lea, aducătoare de mari beneficii, atât pentru localitate cât şi pentru vistieria Ţării Româneşti. Pe drumul Câmpinei se aflau hanuri pentru călătorii spre Transilvania. Tot aici, în urma cererii scrise a boierului Scarlat Câmpineanu, adresată domnitorului Moruzi în anul 1799, se va ţine un obor de vite în fiecare luni, fapt ce aduce noi avantaje târgului.

Timp de câteva decenii, oraşul Câmpina a cunoscut o lentoare în dezvoltarea sa, mai ales de când vama se mutase la Breaza şi, apoi la Predeal. Odată cu începerea exploatării moderne a ţiţeiului, aşezarea va înflori din nou (1880).

Ocupaţiile câmpinenilor în această perioadă erau: agricultura, comerţul, albinăritul, cărăuşia şi extragerea păcurei din subsolul aşezării de către renumiţii fântânari. Aici funcţionau atunci opt mori de apă, situate pe Prahova şi pe Doftana.

La 1 Decembrie 1879 a fost inaugurată linia ferată Ploieşti-Predeal; pe locul actualei gări a municipiului şi-a avut biroul tânărul inginer de atunci, Anghel Saligny, cel care a fost proiectantul şi constructorul podului de la Cernavodă (1895).

Documentele arată preocuparea edililor oraşului de a dezvolta localitatea din punct de vedere al confortului urban, prin: străzi pavate, felinare, piaţă comercială, grădina publică. Se menţionează, între altele, despre băile minerale amenajate din anul 1857 în jurul izvoarelor saline şi sulfuroase de pe platoul sudic al oraşului, devenit proprietatea lui Dumitru Hernia. Concesionate unor persoane din Bucureşti, Garoflide şi Georgescu, ele vor constitui un punct de atracţie al oraşului, prin: cazino, restaurant cu orchestră germană şi fanfară, spaţii de cazare şi cabine, într-un cuvânt un stabiliment balnear desăvârşit. În mijlocul parcului întins pe o suprafaţă de 2,5 ha este ridicată o capelă în stil baroc, ce adăpostea mormântul lui Dumitru Hernia, un lăcaş veritabil, monument de artă, ajuns astăzi o admirabilă ruină.

Frumuseţea şi blândeţea climei Câmpinei au fost motivele pentru care oameni de seamă ai neamului vor avea aici reşedinţa: pictorul Nicolae Grigorescu, savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, dr. chimist Constantin Istrati, Ion Heliade Rădulescu.

Oraşul prospera prin exploatarea „aurului negru”. Se înfiinţau marile unităţi industriale: Rafinăria Societăţii „Steaua Română”, Atelierele centrale Câmpina, Uzina electrică, Fabrica de acid sulfuric. Mica industre se făcea simţită aici prin atelierul şi turnătoria lui Carol Saicovici, iar în 1911, prin turnătoria fraţilor Zipter.

Dintr-un mic orăşel provincial, Câmpina a devenit un puternic centru industrial petrolifer şi metalurgic, transformându-se puţin câte puţin în ceea ce este astăzi: una dintre cele mai frumoase şi prospere aşezări din România, în care convieţuiesc aproximativ 38.000 de locuitori.

În anul 1994, prin decret guvernamental, Câmpina a devenit municipiu.

Totul despre condițiile care atrag descalificarea

Care sunt condițiile care atrag descalificarea din concurs?

Concurenții vor fi eligibili de eliminarea din concurs dacă se dovedește că au produs următoarele abateri, după cum urmează:

 • Nu parcurg traseul în întregime sau îl scurtează
 • Nu respectă indicațiile organizatorilor, oficialilor de pe traseu și ale arbitrilor din zona de start/sosire
 • Nu folosesc căști de protecție în timpul concursului
 • Manifestă comportament nesportiv față de alți cicliști
 • Se folosesc de ajutoare din afara concursului pentru a-și crea un avantaj față de ceilalți competitori (autovehicule, atv-uri, motociclete etc.)
 • Schimbă bicicleta în timpul concursului

Descalificările se pot face și după concurs, în urma vizualizării pozelor, filmărilor sau a sesizărilor fondate și venite din partea altor concurenți.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Totul despre responsabilitatea concurenților

Care sunt responsabilitățile mele în concurs?

 • Fiecare concurent trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă în totalitate răspunderea pentru riscurile care pot apărea din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt, ținând cont de trafic, condiții meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.
 • Competitorii își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află și pentru posibilele accidentări ce se pot produce ca urmare a modului de abordare a traseului. Concurenții trebuie să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, din mediul și din condițiile în care se desfașoară aceasta
 • Concurenții trebuie să dea dovadă de fair-play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o cere. Orice participant la concurs trebuie să știe că niciun premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când observă un pericol.
 • Participanții trebuie să aibă un bun simț al direcției, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă și să cunoască regulile de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană.

 • Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuți răspunzători de nicio daună rezultată în urma participării voluntare la concurs – defecțiuni de orice natură apărute la bicicletă, probleme fizice/medicale, accidentări sau orice vătămare corporală. De asemenea, organizatorii pun la dispoziție automobile pentru intervenție în caz de accidentări, dedicate evenimentului. Menționăm că există tronsoane ale traseelor în care accesul auto nu este posibil, caz în care accesul paramedicilor va fi asigurat cu ajutorul ATV – urilor.
 • Rularea pe orice tronson de drum public se face respectând regulile de circulatie si legislația în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, turiști sau animale. Concurenții trebuie să aibă în vedere astfel de situații și să ruleze adecvat. Orice accident în care sunt implicați participanții la concursul Câmpina Open MTB, survenit în timpul desfășurării acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs sau a regulilor de conduită în trafic, impuse de lege, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.
 • Concurenții care, indiferent de motiv, abandonează sunt obligați să informeze despre această decizie unul dintre arbitrii oficiali ai competiției sau pe organizator, telefonic. Dacă, indiferent de motiv o asemenea informare nu a fost efectuată, organizatorul va avea dreptul să organizeze împreună cu autoritățile competente misiunea de căutare sau salvare, costul fiind acoperit de participantul neglijent.
 • Întreg evenimentul de mountain bike se desfăsoară cu respect față de mediul înconjurator. Prin urmare, concurenții vor manifesta un comportament civic în ceea ce privește menținerea curățeniei și a protejării mediului natural, fapt pentru care ambalajele utilizate pot fi lăsate la start/finish sau la punctele de alimentare.

 

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Despre CMTB – Silvia Posea

Eu am început să merg pe bicicletă la 6 ani și am început să merg la concursuri pe la 7 ani. Înainte mă antrenam cu tatăl meu, dar acum mă antrenez cu Răzvan Jugănaru în Parcul Carol și în Parcul Tineretului . Îmi place să merg la concursuri pentru că mă distrez și uneori câștig. Unul din concursurile mele preferate a fost la Câmpina acum doi ani, când am câștigat printr-un sprint contra Irinei Precup. Mi-a plăcut pentru că m-am distrat, a fost un traseu frumos și era senin. Și mi-a mai plăcut pentru că în fiecare an am câștigat.

De asemenea, este aproape de casă și în același timp este la munte și îmi plac concursurile la munte. Totul este bine, dar ar fi și mai bine dacă ar avea mai mulți fotografi ca să am mai multe amintiri. 

Eu am mai fost la ”Prima Evadare”, ”Geiger”, ”Zimbrăria Neagră”, ”Haiduci și Domnițe”, ”Maratonul Vinului”, ”La Broaște” și ”NapoCup”. Dintre concursurile lungi mi-a plăcut Prima Evadare pentru că era un traseu mai greu. Dintre concursurile scurte la NapoCup mi-a plăcut locul, muzeul satului, iar la Câmpina mi-a plăcut că aveam unde să mă joc și că era mâncare bună la finish. 

Despre voluntarii CMTB pot să zic că unii dintre ei erau serioși, alții erau haioși, dar toți erau foarte implicați, iar numărul lor suficient.  Mie mi se pare greu traseul, dar este marcat bine. În primii ani mi-a fost frică de coborârea de pe asfalt, anul acesta sper să fie mai bine, deoarece m-am antrenat mai mult pentru asta. 

La tura scurtă, unde am fost eu, nu erau puncte de alimentare, dar mi-a plăcut mult înghețata de la punctul de alimentare de la sfârșit și am fost mulțumită de premii și mi s-au părut drăguțe. Mi-a plăcut mult în anii în care am câștigat reduceri la tabere și sper să avem și anul acesta.

 

 

 

Totul despre taxa de înscriere

Cât costă taxa de înscriere?

Pentru ediția a VI-a, taxa de concurs este de 80 de RON pentru Juniori și Adulți, 30 de RON pentru Copii, 20 de RON pentru Adulții Însoțitori, respectiv 300 de RON pentru Echipe/Corporate, formate din 3 până la 5 concurenți.

Important de știut este faptul că în funcție de numărul de participanți înscriși în momentul în care te înscrii, toate categoriile, în afară de cea pentru Copii și Echipe, vor beneficia de următoarele prețuri reduse:

Maxim 50 de concurenti înscriși în concurs – 40 de ron reducere
Maxim 100 de concurenti înscriși în concurs – 30 de ron reducere
Maxim 150 de concurenti înscriși în concurs – 20 de ron reducere
Maxim 200 de concurenti înscriși în concurs – 10 ron reducere

Pentru a beneficia de reducerile menționate anterior, este obligatoriu ca plata să fie facută în maxim 10 zile de la momentul inscrierii. În caz contrar, există șansa ca suma de plată să se modifice în funcție de numărul de participanți înscriși.

Toate link-urile de plată se vor actualiza automat, iar concurenții înscriși vor fi anuntați, de asemenea automat, prin email, în cazul în care, din cauza întârzierii plății și a numărului de înscrieri vor trece la o altă treaptă de taxare.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Două luni până la Start

Ca în fiecare an, concursul de ciclism caritabil Câmpina Open MTB, a trezit interesul și entuziasmul pasionaților de pedalat în pădure încă din primele săptămâni de la startul înscrierilor. Astfel, suntem bucuroși să anunțăm că am depășit pragul primelor 100 de înscrieri.

Acest lucru se datorează parțial și politicii de tip early booking – în funcție de numărul de participanți înscriși și confirmați, concurenții beneficiaza de taxe reduse (primii 50 concurenți = taxă 40 lei; 51-100 = taxa 50 lei; 101-150 = 60 lei; 151-200 = 70 lei; +200 = 80 lei). Deși primele două praguri au fost deja depășite, îi sfătuim pe cei interesați să se înscrie și să-și asigure un loc în concurs la preț redus.

Începând cu ediția din anul acesta, Câmpina Open MTB se vă mări cu încă două noi categorii de concurs: Hobby și Fundraiser. Dorim astfel să adresăm competiția unui număr cât mai mare și diversificat de persoane, fie că practică ciclismul doar ca hobby,  că sunt amatori, profesioniști ori că doresc să se implice direct în cauza pe care noi o susținem prin organizarea acestui concurs.

Considerăm, de asemenea, că este important de știut și faptul că pe lângă cei 500 de concurenți pe care îi așteptăm la start, s-au înscris deja peste 200 de persoane ce vor fi implicate activ în organizarea și buna desfășurare a concursului, în calitate de voluntari. Aceștia fost deja împărțiți în echipe, iar în perioada următoare vor urma un curs de prim ajutor premedical pentru a fi cu atât mai pregătiți pentru eveniment.

Despre CMTB – Gerhard Dumitrescu

Gerhard a concurat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, ocupând la finalul competiției locul 3 la categoria Elite – juniori. La următoarea ediție la care a participat, cea din 2016, s-a clasat pe prima poziție a podiumului la aceeași categorie de concurs.  Mai multe detalii despre experiența lui Gerhard la Câmpina Open MTB puteți afla din rândurile următoare.

Mă numesc Dumitrescu Gerhard, am 17 ani și îmi place foarte mult ciclismul. Sunt un tip pozitiv și mereu dornic să descopăr lucruri noi. Îmi place foarte mult să pedalez prin padure , să merg cu mountain-bike-ul pe poteci și să mă bucur de aerul curat de munte.

Consider că principalele puncte pozitive ale concursului au fost organizarea bună și alimentarea corespunzătoare a concurenților, atât pe traseu, cât și în zona de start, iar ca îmbunătățiri, traseul poate fi marcat mai bine și să existe un bike wash care sa contina mai multe aparate de spălat biciclete. De asemenea, găsirea unor sponsori mai puternici care să aducă premii mai bune concurenților sau exploatare mai tare a celor existenți pentru a acorda premii mai consistente, astfel competiția ar deveni mai interesantă și pentru elitele țării, dar ar și motiva mai mulți oameni să participle la amatori.

Eu am participat la multe competiții de-a lungul timpului și Câmpina Open MTB pot spune că se ridică la masură așteptărilor. Comparativ cu alte concursuri, Câmpina Open MTB se menține în top, iar majoritatea voluntarilor și-au făcut treaba bine pe traseu, chiar dacă au existat câțiva voluntari care au dat dovadă de lipsă de seriozitate. Per total, voluntarii își fac treaba, dar cu mici excepții. Personal cred că numărul voluntarilor de pe traseu este sufficient, important este să fie bine instruiți și să trateze treaba pe care o au de făcut cu seriozitate.

Traseul, cel puțin anul trecut, mi-a plăcut in mare parte, cu excepția unei coborâri care era plină de dâmburi și șleauri. Zona în care se desfășoară concursul permite găsirea unei porțiuni mai faine de coborâre în afara aceleia. Punctele de alimentare, din câte îmi amintesc, erau bine amplasate și voluntarii își făceau treaba la ele, eu am fost mulțumit de aspectul acesta.

 

Totul despre traseu și punctele de alimentare

Cum va arăta traseul și ce se va găsi pe distanța acestuia?

Traseele vor fi marcate și delimitate cu benzi de demarcație și alte elemente de semnalistică vizuală. De asemenea, în punctele cheie de pe traseu, vor exista reprezentanți ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra direcției și vor semnala gradul de dificultate crescut din anumite porțiuni și pericolul pe care aceste zone îl reprezintă pentru concurenți.

Vă rugăm să respectați indicațiile asistenților de pe traseu, pentru că nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică parcurgerea și trecerea prin toate punctele intermediare de control.

Traseul trebuie străbătut integral în vederea includerii în clasamentul final, iar concurenții nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto,atv etc.). În cadrul traseului, competitorii vor avea la dispoziție  4  puncte de alimentare, unde, fie se pot opri să ia o pauză, fie doar se pot hidrata cu apă, energizant sau fructe proaspete, pregătite de reprezentanți ai organizatorilor.

Fiecare concurent va fi responsabil pentru propria securitate și siguranță, pe întreaga durată a traseului.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Repere geografice despre cel mai însorit oraș din România

 

Municipiul Câmpina se situează în Valea Prahovei, la altitudinea de 435 m, are o suprafaţă totală de 2343 ha şi o populaţie de 38.758 locuitori. Aceste dimensiuni îl situează imediat după municipiul Ploiesti.

Coordonatele geografice care se întâlnesc în centrul municipiului sunt: paralela  45 de grade şi 10 minute latitudine nordică şi meridianul 25 de grade şi 42 minute longitudine  estică.

Câmpina se învecinează la est cu comuna Telega – 2 km, la nord cu comunele Cornu – 3 km şi Brebu – 6 km, la vest cu comuna Poiana Câmpina – 5 km, iar la sud cu comuna Bănești – 2 km.

Relieful specific este datorat alcătuirii geologice şi acţiunii factorilor exogeni; din punct de vedere geomorfologic se distinge un nivel al culmilor şi un nivel al văilor. Relieful major este reprezentat de culmile Pițigaia (634m) și Ciobul (618m). 

Ceea ce este foarte interesant este că datorită amplasării geografice, Municipiul Câmpina este, conform statisticilor, localitatea cu cele mai multe zile însorite din an, cu o medie de 170 zile pe an și cu precipitații medii de 500-700 mm/an.

Faptul că este situată în zona subcarpatică pe o terasă modelată de o rețea hidrologică care cuprinde trei râuri (Pahova, Doftana și pârâul Câmpinița), face din Câmpina cel însorit amfiteatru natural din România.

Munții și dealurile din jur plus acțiunea celor trei râuri protejează orașul Câmpina de vânturile puternice de câmpie și de acțiunea crivățului.

Totul despre echipamentul obligatoriu

Ce echipament trebuie să am pentru a concura?

În competiție vor fi acceptate doar biciclete de munte, cu diametrul roților între 24 – 29 inch, aflate în stare bună de funcționare și propulsate doar prin forță umană. Bicicletele electrice sau de altă natură nu sunt acceptate. De asemenea, sunt interzise bicicletele de ciclocross sau cursierele.

Fiecare concurent va primi, la start, din partea organizatorilor și a sponsorilor, kit-ul de participare și este obligat să poarte cască de protecție pe întreaga durată a concursului. Concurenții își vor fixa numărul de concurs pe ghidonul bicicletei, astfel încât să fie vizibil din față.

Concursul Câmpina Open MTB va fi cronometrat cu sistem tip cip, iar cip-ul (care este de unică folosință) va fi atașat numărului de concurs, inclus în kit-ul de participare pe care concurenții îl primesc.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Despre CMTB – Monica Mănicuță

Monica a concurat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, clasificându-se încă de la prima participare pe locul 1 la categoria Adulți – feminin, traseu scurt (18-29 ani). Următoarele două ediții, Monica s-a clasat pe locurile 2, respectiv 1, la categoria Adulți – feminin, traseul lung (30-49 ani).  Mai multe despre experiența Monicăi la Câmpina Open MTB puteți afla din rândurile următoare.

Precum majoritatea sportivilor amatori, în timpul săptămânii lucrez aproximativ 8-9 ore pe zi, iar în puținul timp liber rămas, încerc să îl împart între prieteni, familie și activitățile sportive.

Cum s-a născut pasiunea pentru ciclism?

În martie 2014 am ieșit împreună cu prietenii la o plimbare cu MTB-urile prin pădurea din Băneasa. Deși era prima dată după 17 ani când încercam mersul pe 2 roți, cu o bicicletă închiriată, unul dintre amici mi-a zis: “Te ții destul de bine pe bicicletă. Nu ai vrea să încerci participarea la un concurs?”.

Sunt sensibilă la provocari, așa că în două săptămâni aveam să particip la prima mea competiție MTB pentru amatori. “Microbul” m-a prins rapid și de atunci am participat la numeroase curse de mtb, de alergare, dar și de tip duathlon/triathlon.                                     

Astfel, în septembrie 2014 am avut parte și de prima experiență Câmpina MTB, traseul scurt. Pot spune că este singura competiție la care am revenit în fiecare an (2015 si 2016).

“BikeXpert Alpine  Challenge” (traseul scurt) și “Livada cu Ciresi” (traseul epic) sunt competiții asemănătoare, din punct de vedere al distanței parcurse și a diferenței de nivel acumulată pe traseu, dar la Câmpina organizarea evenimentului reprezintă punctul cheie. Pe lângă acest aspect, traseul ales constituie atracția principală a competiției. Peisajul diversificat, dealurile împădurite, albia raului, Muscelul potecile înguste, drumurile forestiere și serpentinele reprezintă o provocare, atât pentru amatori, cât și pentru cicliștii profesioniști, abordarea traseului fiind diferită în funcție de experiența fiecăruia în astfel de competiții.

De asemenea, organizatorii au pregătit trasee separate și pentru copii, cu distanțe ajustate în funcție de categoria de vârstă, încurajând astfel, activitățile sportive și printre cei mici.

 Câmpina MTB are o experiență de 5 ani cu privire la organizarea acestui eveniment, iar îmbunătățirile s-au constatat de la an la an. Sunt convinsă că vom fi surprinși plăcut și la ediția din 2017

Indiferent că ești primul sau ultimul ciclist pe traseu, energia pozitivă din partea voluntarilor este aceeași. La ediția de anul trecut s-a întâmplat să rămân mult în urmă. Așadar, ultima tură a traseului lung am parcurs-o singură, dar voluntarii m-au întâmpinat de pe pozițiile lor până la finish, implicați total, oferindu-mi alimente și încurajări, deși condițiile meteo nu au fost favorabile.

În intersecțiile de pe traseu (intrarea și ieșirea din buclă în special) și mai ales în punctele cu un grad ridicat de accidentare, ar trebui să existe totuși mai mulți voluntari, ajutorul lor fiind esențial pentru coordonare, dar mai ales în situații de urgență.

Ediția din 2016 a presupus o modificare a traseului față de edițiile din 2014-2015. Astfel, porțiunea de traseu după ieșirea din bucla spre finish are câteva zone mai tehnice greu accesibile pentru cei neexperimențati. Revenirea pe vechiul traseu ar crea mai puține emoții din punct de vedere al dificultății.

De notat este că punctele de alimentare sunt amplasate la locul potrivit, mai ales înainte de urcările mai solicitante ale traseului.

Întotdeauna am fost plăcut surprinși de premiile acordate la competiția dumneavoastră și cred că sunt printre cele mai mari premii oferite la o competiție de acest gen, acestea fiind acordate, atât pentru elite, cât și pentru amatori.

 

Totul despre înscrieri

Cine se poate înscrie la competiție și ce presupune înscrierea?

Concursul Câmpina Open MTB este o destinată oricărui iubitor al sportului și al mișcării în natură. În competiție se poate înscrie orice persoană cu vârsta minimă de 6 ani și care poate să meargă pe bicicletă, fără roți ajutătoare. Pentru persoanele minore este necesar acordul scris și să fie însoțițe de un părinte sau tutore legal în momentul ridicării kit-ului de concurs. În cazul în care minorii nu pot fi însoțiți, este necesar un acord de participare legalizat la notariat.

Întreaga responsabilitate legată de participarea celor care nu au împlinit 18 ani la competiție, revine adultului însoțitor ori, în cazul celor neînsoțiți, a celui care a semnat consimțământul de participare. De asemenea, copiii între 6 – 12 ani, trebuie să fie însoțiți pe toată durata traseului competiției, responsabilitatea revenind în totalitate însoțitorilor.

Înscrierea presupune plata unei taxe de participare, conform grilei și calendarului anunțate de organizatori și se face în limita numărului maxim de participanți. Taxa de participare nu este returnabilă în cazul în care, din orice motiv, un participant nu mai poate, nu mai dorește sau renunță să participe la eveniment în perioada de desfășurare.

Cu două zile înainte de data evenimentului, înscrierile online se vor închide, iar cei care vor să participe totuși la eveniment, se pot înscrie în ziua concursului, la cortul de înscrieri, achitând suma fixă de 100 RON, indiferent de categoria de vârstă ori dificultate a traseului.

Prin participarea la concurusul Câmpina Open MTB, fiecare participant ia la cunoștință, acceptă și respectă regulamentul competiției. Nerespectarea prevederilor regulamentului poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia. Regulamentul specific de desfășurare a concursului Câmpina Open MTB este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan.

Despre CMTB – Grozea Alexandru

Alexandru a luat contact prima oară cu Câmpina Open MTB în anul 2014, la cea de-a treia ediție a competiției. Începând de atunci și până în prezent, la ultima ediție CMTB din 2016, a ocupat în fiecare an prima poziție pe podium la categoria Adulți -masculin, traseu scurt (18-29 ani). Puteți citi despre experiența lui Alex la Câmpina Open MTB în rândurile următoare.

Am început să mă dau cu bicicleta la competiții din 2013, primul meu concurs fiind chiar Câmpina Open MTB. Am obținut și primul loc pe un podium, în cazul ăsta, locul 3. Apoi, văzând că se poate am început să iau mult mai în serios concursurile și antrenamentele.

Câmpina Open MTB este concursul la care țin cel mai mult și merg în fiecare an, iar traseul este și  terenul meu de antrenament, deoarece stau foarte aproape de acesta.

Eu merg în medie la 10-12 concursuri pe an, iar principalele puncte tari ale Câmpina MTB, comparativ cu alte competiții sunt, din punctul meu de vedere, organizarea bună a evenimentului, mâncarea oferită la discreție participanților, dar și marcajul corect al traseului, care de altfel este rulabil 95% pe bicicletă pentru un concurent cu o pregătire medie. De asemenea,  premierea, atât timp cât se vor da medalii și cupe personalizate, va reprezenta un punct forte pentru această competiție, nu ca la alte concursuri, unde se acordă medalii scrise cu markerul, din lemn, fără nicio gravură distinctivă, de calitate ieftină, pe care un ciclist care depune efort să iasă pe podium, nu le apreciază. 

Cu toate acestea, ca oportunitate de îmbunătățire a competiției, cred că fondul de premiere ar putea să fie un pic mai mare, iar pachetul de câștigător să nu mai conțină vouchere de la Cube pentru achiziționarea unei biciclete noi, pentru că majoritatea dintre noi, concurenții, nu le folosim. 

Totodată, să se marcheze și mai des traseul și să se curețe mai mult potecile și drumul pentru un rulaj fără evenimente (ex: foarte multe lemne uscate), iar premierea să se desfășoare mai devreme, cam la o oră după ce se știu concurenții de pe podium. Ar fi binevenită și o taxă mai mică de înscriere.

Voluntarii, cei din posturile de alimentare ar trebui instruiți mai bine să ne dea ei mâncare și apă din mers, celor care vrem să avem un timp cât mai bun pe traseu. Nici amatorii buni și nici elitele nu prea opresc să piardă timp. În rest, ei sunt serioși și implicați.

Traseul de la Câmpina are un grad de dificultate destul de mare, iar lungimea este potrivită, având în vedere gradul de dificultate. Cunoscând destul de bine zona, nu cred că ar putea fi mărită lungimea, fără ieșiri în drumurile județene asfaltate. Punctele de alimentare sunt bine amplasate, iar numărul lor este și el bun, pentru că cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.

Despre CMTB – Dobre-Calman Ana-Maria Cristina

Cristina a participat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, la cea de-a treia ediție a competiției. Începând de atunci și până în prezent, la ultima ediție CMTB din 2016, a ocupat an de an prima poziție pe podium la categoria Adulți – feminin, traseu scurt (40-49 ani). Puteți citi despre experiența Cristinei la Câmpina Open MTB în rândurile următoare.

Am descoperit pasiunea pentru bicicletă acum patru ani de zile, din nevoia de a face sport, de a fi cât mai aproape de natură, de a evada din cotidian și de a mă bucura de libertatea pe care mi-o oferă mersul pe bicicletă, alături de oameni cu care împărtășesc aceeași pasiune.

Se spune despre Câmpina că este orașul cu cele mai multe zile însorite din an, acesta fiind motivul pentru care la Câmpina Open MTB nu plouă niciodată. Fiind primul meu concurs la care am participat, am rămas cu cele mai frumoase și memorabile amintiri.

Deși am concurat la foarte multe competiții MTB în mai multe zone din țară și fiecare concurs este unic în felul său, referindu-mă la zona unde se desfășoară competiția, peisaje, trasee, oamenii care se implică în organizare, cât și participanții, găsesc acest traseu de la Câmpina ca fiind unul dintre cele mai frumoase din țară. Atmosfera de pe Muscel este extraordinară, la fel și organizarea.  Consider admirabil că acest concurs are și un scop caritabil. Cred și mi-ar plăcea totuși, ca evenimentul să fie mai puternic mediatizat și în special, copiii încurajați mai mult să participe într-un număr cât mai mare.

Cât despre implicarea voluntarilor, este laudabilă, iar numărul lor este sufiecient și oportun. Prima mea experiență cu voluntarii, a fost la CMTB, când din cauza unei pene, eram hotarată să renun la concurs, dar unul dintre voluntari a venit după mine și m-a încurajat să  continui cursa, spunându-mi că la 200m există un punct de hidratare, unde se acordă și asistență tehnică.  Odată ajunsă acolo, alți voluntari amabili mi-au oferit cu promptitudine suport tehnic, astfel încât am putut continua și chiar câștiga cursa. 

Legat de traseul categoriei la care am participat, pot spune că este unul variat,  cu foarte  multe porțiuni tehnice și provocator, iar punctele de alimentare sunt și ele suficiente și bine amplasate de-a lungul traseului

În final, din punctul meu de vedere, fondul de premiere de la Câmpina Open MTB a fost întodeauna suficient și premiile consistente, iar implicarea și susținerea sponsorilor numeroși este demnă de apreciat.

 

Start înscrieri #CMTB17

Ne face deosebită placere să te anunțăm că anul acesta vom da startul la Câmpina Open MTB pe data de 2 Septembrie. Și ca de fiecare dată noi, volutarii CMTB17, te asigurăm că ne vom da toată silința ca totul să iasă perfect!

La fel ca și la ediția precedentă îi recompensăm pe primii 200 de concurenți înscriși la categoriile adulți și juniori cu reduceri ale taxei între 10 și 40 de ron în funcție de cât de repede finalizează procesul de înscriere și confirmare.

NOUTĂȚI:

Fonduri în valoare de 21,379 lei destinate integrării sociale a copiilor cu autism.

Cea de-a cincea ediție Câmpina Open MTB – Race for autism, organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Glasul Autismului, a adus anul acesta la linia de start 357 de cicliști. Fondurile strânse din taxele de participare se ridică la 21,379 lei – sumă ce va fi utilizată pentru continuarea activităților destinate integrării sociale a copilor cu tulburări din spectrul autist.

“Câmpina Open MTB este un eveniment sportiv ce crește în notorietate în fiecare an. Este, în același timp, o acțiune de sensibilizare și consolidare a conștiinței civice pentru comunitea cîmpineană.

Ne-am bucurat anul acesta de suportul multor voluntari tineri, cu mult entusiasm și cu multă energie pozitivă. Ne dorim ca în timpul scurs între edițiile CMTB să putem face și alte lucruri deoarece există potențial pentru multe proiecte.

Cu fondurile strânse în acest an vom continua programele de formare în rândul părinților și ne propunem să reedităm tabăra de socializare pentru părinții și copii cu autism pentru un număr mai mare de familii.”

Adelaide Katerine Tarpan – Fundația  Romanian Angel Appeal

Ediția din acest an nu ar fi fost posibilă fără suportul celor peste 130 de voluntari care au contribuit la amenajarea și asigurarea traseului, ridicarea zonei de start și a punctelor de alimentare, asigurarea energizarii, înscrierea și premierea participanților.

Evenimentul a avut de asemenea parte de sprijinul Primariei Municipiului Câmpina și Consiliului Local Câmpina, Primariei Comunei Cornu și a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Editia a V-a aduce cu ea cel mai generos fond de premiere de pana acum

Fondul de premiere pentru cea de a V-a ediție „Câmpina Open MTB – Race for Autism” este cel mai generos de până acum, depășind valoarea de 36,550 lei.

Principal susținător este, ca și în anii trecuți, OMV Petrom, acesta asigurând premiile în bani pentru categoriile: Elite, Junior Elite, General Traseu lung și General traseu scurt, în valoare de 9,950 lei.
Fondul de premiere pentru categoriile de vârstă, copii și corporate depășește 18,734 lei, fiind susținut de OMV Petrom, Bikexpert, Hervis, Mystery Rooms Escape București, Edenland, Rexona și Diverta.
Mai mult, participanții vor putea cîștiga premii la tombolele organizate după festivitatea de premiere.
Tombola pentru copii va oferi cărți, bidoane pentru hidratarea micilor competitori și o bicicleta MTB IDEAL.
Tombola pentru adulți aduce participanților: vouchere, un echipament de ciclism Sport și, premiul ce mare, un set de canapele în valoare de peste 6,000 lei oferit de LEMET.

Fond de premiere Campina Open MTB 2016

Pentru editia a cincea a concursului Campina Open MTB fondul de premiere este de peste 25000 ron:

 • Premii in bani pentru Elite: 4500 ron
 • Premii in bani pentru Juniori Elite: 1300 ron
 • Premii in bani pentru General Adulti Avansati (traseu lung): 2950 ron
 • Premii in bani pentru General Adulti Amatori (traseu scurt): 1200 ron
 • Valoare premii (bani, vouchere valorice si produse) pentru categorii de varsta, copii si echipe: 16850 ron

Fondul de premiere pentru cele 33 categorii este oferit si in acest an de OMV-Petrom sustinator principal al competitiei.

 

Proiectele realizate de Fundatia Romanian Angel Appeal din fondurile stranse incadrul editiei a IV-a (2015)

La editia Campina Open MTB din 2015 am strâns, din taxa de participare, 32.560 lei care au ajutat la:

 

 • Un curs de comunicare prin pictograme pentru copii nonverbali adresat părintilor si profesionistilor din centrul sfanta Filofteia.
 • O mini-tabara pentru 10 familii avand copii cu autism, tabara in care copiii si parintii s-au bucurat de excursii, echitatie pe ponei si piscina.

cmtb3

 • O mini-campanie de sensibilizare si informare in patru scoli Campinene, realizata sub forma unui concurs de desene cu tema : suntem diferiti dar invatam impreuna. 157 de copii intre care si 7 cu autism si 14 cadre didactice s-au implicat in campanie iar desenele copiilor au fost expuse timp de 2 saptamani pe bulevardul Culturii, pe porţile exterioare ale Primariei Campina

cmtb1cmtb2

 

Anul viitor ne dorim să oferim tabere de socializare mai multor familii şi să punem bazele unui grup de suport pentru părinţi!

Castiga doua inscrieri gratuite

Începând de azi și până pe 2 august 2016, ai posibilitatea de a câștiga două înscrieri gratuite!

Dă share spotului video al evenimentului pe pagina de facebook a unui prieten, cu textul „ Hai cu mine la #CMTB16! ” și intră în cursa pentru cele două înscrieri gratuite!

Găsești videoclipul pe pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/CampinaOpenMtb/

Înscrierile vor fi nominale, pentru tine si prietenul tău. Poți avea mai multe șanse de câștig dacă inviți mai mulți prieteni.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 2 august 2016.

 

Prima cursă MTB din istorie

Traseul de la Câmpina Open MTB nu este unul ușor. Cu toate acestea, 80% dintre participanți termină tura scurtă (aproximativ 15 km) în mai puțin de 2 ore.

Am fost curioși să aflăm de unde au început cursele MTB și am rămas surprinși să aflăm că un soldat biciclist parcurgea, acum mai bine de 100 de ani, 90 de km pe zi cu 10km/h.

La începtul anilor 1890, armata SUA a implementat în categoria forțelor terestre un nou mijloc de transport, sub forma bicicletelor. La șase ani distanță, în anul 1896, armata SUA a înființat Corpul de Bicicliști, care va face parte fin regimentul denumit și „Buffalo Soldiers”, al Infanteriei 25

Un an mai târziu, armata a organizat o călătorie care a servit drept experiment pentru a se verifica dacă bicicletele ar putea servi unui scop util în armată și totodată, rezistența lor pe diferite tipuri de relief și condiții meteo.

Astfel, la 14 Iunie 1897, locotenentul James Moss a condus Corpul de Bicicliști, format din 20 de soldați, un doctor și un reporter, pe un drum de 3000 de kilometri, din Fort Missoula, Montana până în St. Louis, Missouri, ajungând la destinație peste o lună, în data de 16 iulie.

În decursul călătoriei, soldații au testat bicicletele în munți, pe drumuri pline de noroi, abrupte ori foarte greu accesibile. Dupa ce au traversat râul Mission Creek, soldații au fost nevoiți să își remonteze și să își fixeze anvelopele slabite pe jantele din lemn, mai puțin performante decât cele din ziua de azi.

Utilizând niște biciclete mult inferioare celor din ziua de astăzi, soldații bicicliști au parcurs 90 de kilometri pe zi, viteza lor medie de deplasare fiind de 10 kilometri pe oră. Datorită faptului că aceștia au parcurs un drum extrem de lung în niște condiții și trasee dificile, putem spune că această călătorie a regimentului „Buffalo Soldiers” reprezintă una dintre primele curse de MTB din istorie, chiar dacă nu acesta a fost scopul principal.

Pe 3 septembrie 2016, după aproape 120 de ani, te așteptăm pe platoul Musel să iei startul alături de noi!

bufallo3_green_cmtb_ro

bufallo2_green_cmtb_ro

Prinde startul înscrierilor!

Ne face deosebită placere să te anunțăm că anul acesta vom da startul la Câmpina Open MTB pe data de 3 Septembrie. Și ca de fiecare dată noi, volutarii CMTB16, te asigurăm că ne vom da toată silința ca totul să iasă perfect!

La fel ca și la ediția precedentă îi recompensăm pe primii 200 de concurenți înscriși la categoriile adulți și juniori cu reduceri ale taxei între 10 și 40 de ron în funcție de cât de repede finalizează procesul de înscriere (inclusiv confirmarea inscrierii prin achitarea taxei).

Comunicat de presă – martie 2015

Pe 5 septembrie 2015 începe Câmpina Open MTB – Race for Autism!

Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina anunță cea de-a IV-a ediție a competiției Câmpina Open MTB – Race for Autism programată anul acesta pe 5 septembrie, pe aceleași frumoase dealuri prahovene.
Înscrierile se fac online, pe www.campina-mtb.ro, începând cu 1 aprilie 2015. Detaliile privind condițiile de participare și traseele vor fi disponibile pe site, odată cu deschiderea înscrierilor.
La competiție sunt așteptați participanți din toate categoriile de vârstă și abilități: avansați, amatori, copii, familii, organizatorii pregătind, și anul acesta, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, incluzând atât offroad cât și drum asfaltat.
Ca în fiecare an, competiția se bucură de sprijinul Primăriei și Consiliului local al Municipiului Câmpina dar și de suportul substanțial al OMV Petrom și LEMET, susținători cu tradiție ai evenimentului prin fondurile puse la dispoziție și prin voluntarii implicați în organizare.
“Câmpina Open MTB – Race for autism” este un eveniment sportiv caritabil care susține, anual, o cauză socială. Toate fondurile obținute din înscriere sunt folosite pentru derularea unor proiecte dedicate integrării sociale a copiilor cu autism din Câmpina și împrejurimi.
Ediția din 2014, a treia a competiției, a marcat o participare-record (550 de competitori, dintre care 37 copii și 31 concurenți la categoria Family) iar în urma înscrierilor și donațiilor individuale au fost strânși 29.068 lei pentru copiii cu autism. Cu suma obținută au fost organizate 4 cursuri de instruire pentru cadrele didactice din 4 școli câmpinene, au fost tipărite materiale informative pentru cadrele didactice, au fost achiziționate materiale de lucru pentru părinți, a fost facilitată participarea persoanlului din centrul de zi pentru copii cu dizabilități la o conferință de profil și va fi organizat un workshop/curs de instruire cu părinții în luna mai.
Fondurile strânse la ediția a IV-a a competiției Câmpina Open MTB vor fi folosite pentru susținerea activităților de integrarea școlară a copiilor cu tulburări din spectrul autist din Câmpina.
Vă așteptăm cu drag!

Comunicat de presă – septembrie 2014

Număr record de participanți anul acesta, la Campina Open MTB – Race for Autism. 29.068 lei strânși pentru copiii cu autism din Prahova

Sâmbătă, 6 septembrie, pe dealuri prahovene, a avut loc cea de 3-a ediție a întrecerii de ciclism montan Câmpina Open MTB – Race for Autism. 550 de participanți cu vârste cuprinse între 6 și 65 de ani s-au aliniat anul acesta la START și au pedalat pentru cauza autismului, pe cele 3 trasee off road pregătite de organizatori.

A fost cea mai numeroasă participare la competiție, de până acum, iar categoriile Copii și Family au fost, de asemenea, substanțial reprezentate de competitori plini de energie.

29.068 lei s-au strâns la această ediție, din taxele de participare și din donații. Ca în fiecare an, suma va fi folosită pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din județul Prahova.

La întrecere s-au înscris on-line 598 competitori (sportivi licențiați, amatori și copii) iar în cursă au intrat 550, dintre care 37 copii și 31 concurenți la categoria Family. Start-ul a fost dat la orele stabilite iar evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă de entuziasm și fair-play molipsitoare. Pe lângă echipele unor cluburi sportive cu notorietate (BikeXpert, Felt, Giant) ediția din acest an s-a bucurat de prezența la start a echipei Catena, formată din peste 140 de cicliști pasionați și inimoși.

Satisfacția organizatorilor este cu atât mai mare cu cât, de la an la an, Câmpina Open MTB se se bucură de entuziasmul și aprecierile competitorilor care devin, astfel, unii dintre cei mai valorosi promoteri ai evenimentului. “Locul 1 General/Elite la Campina Open MTB, pe un traseu foarte frumos, aici în patria mea.” – a postat sportiva Irina Dumitru, de la echipa BikeXpert, pe pagina personală de Facebook.

„Nota 10! Atât!”; “Cel mai prietenos concurs, atmosferă câmpenească pe Muscel, mâncare, băutură din plin și înghețată mâncată în cantități record!”; „Bravo, domnilor! Nota 10-plus pentru organizare, marcaj, traseu, număr de voluntari prezenți pe traseu. Câmpina MTB ar trebui să intre în circuitul oricărui rider care dorește să își depășească limitele!” – sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de participanți pe pagina de Facebook a competiției https://www.facebook.com/CampinaOpenMtb.

Ca în fiecare an, organizatorii întrecerii – Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, s-au bucurat de suportul partenerilor Primăria Municipiului Câmpina și Primăria Comunei Cornu, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și BibChip, precum și de susținerea generoasă a sponsorilor.

“Ne bucurăm că numărul susținătorilor crește, an de an, ajutându-ne să facem din Câmpina Open MTB – Race for Autism un eveniment de succes, în sprijinul copiilor cu autism.” – declară Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

 

Câmpina Open MTB – Race for Autism rămâne o competiție sportivă organizată prin voluntariat și cu suport din partea sponsorilor, competiție care sprijină, an de an, o cauză socială. Nimic din tot ce înseamnă Câmpina MTB nu ar exista fără susținerea și dedicarea celor peste 100 de voluntari .

Mulțumim sponsorilor noștri tradiționali dar și sponsorilor noi care au susținut în acest an competiția.

OMV Petrom ne-a asigurat și anul acesta fondul de premiere dar și voluntari, Lemet a asigurat podiumul și a finanțat tricourile iar Himalaya Adventure, Decathlon, Diverta, Logitech, H2O, Regenovex, Edenland Park, Harbuz.ro, Rexona&SportGuru și publicația Decât o Revistă au asigurat produse și vouchere pentru premiere. Shimano a oferit bicicleta IDEAL, pentru tombolă dar și asistența tehnică, Hochland și Mega Image ne-au ajutat cu pasta party pentru concurenți, Vin’ La Domenii a oferit baia de șampanie de pe podium, Isostar și Rawmazing ne-au energizat iar Bergenbier, Aqua Carpatica și Algida au asigurat hidratare din belșug. Johnson – A Family Company a oferit spray anti-insecte, “Regina Maria” – Rețeaua privată de sănătate a asigurat asistența medicală și primul ajutor, Outdoor&Bike a oferit asistență tehnică, Happy People – The PR&Events Agency s-a ocupat de grafică și promovare, Biblioteca Națională a României ne-a oferit suport la distribuirea kit-urilor, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a ajutat la transport, iar FilSam Câmpina a oferit voluntarilor sandwich-uri delicioase. Tuturor le mulțumim pentru încredere și pentru sprijinul acordat.

Și, nu în ultimul rând, le mulțumim partenerilor media: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să vezi.ro, CampinaPh.ro, PH Alert, Info Câmpina, ziarul Oglinda, Bicla.ro, Hai cu Bicla, pentru că au dus mesajul nostru către toți cei interesați” – Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal.

Comunicat de presă – august 2014

Premii în valoare de peste 25.000 lei, la competiția Câmpina Open MTB din 6 septembrie.

Anul acesta, la cea de-a 3-a ediție a competiției de ciclism montan Câmpina Open MTB – Race for Autism, Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Caraiman Câmpina, organizatorii întrecerii, au pregătit pentru competitori, cu sprijinul sponsorilor și al susținătorilor, premii în valoare totală de peste 25.000 lei.

Fondul de premiere este susținut în principal de OMV-PETROM iar produse și vouchere sunt oferite de Himalaya Adventure, Decathlon, Diverta, H2O, Edenland, Harbuz, Rexona și publicația Decât o Revistă.

Peste 500 concurenți sunt asteptați la start anul acesta. Se vor acorda premii la toate categoriile de vârstă și trasee, feminin și masculin (General, Elite și Juniori Elite, Avansați, Amatori, Juniori, Copii, Family).

Trei categorii de câștigători la secțiunea Copii (6-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani) vor fi premiate anul acesta, în premieră, pe langă categoria Family.

Detalii despre regulamentul de concurs, trasee, categoriile de vârstă, modalitatea de premiere și valoarea premiilor, pe www.campina-mtb.ro.

Înscrierile se fac online, pe site-ul competiției, până la data de 4 septembrie 2014 și în ziua evenimentului, între orele 7.00 – 9.00.

Participanții deja înscriși pot să-și ridice kit-urile de competiție între 2 – 4 septembrie, orele 17.00 – 20.00, de la Biblioteca Națională a României, sau direct din Câmpina – Platoul Muscel, pe 5 septembrie, orele 18.00 – 21.00 și ziua competiției, între orele 7.00 – 9.00. Kiturile de concurs conțin tricouri tehnice, realizate cu sprijinul LEMET, harta cu graficul de nivel, brățara de acces, materiale promoționale oferite de susținătorii competiției și numerele de concurs cu chip.

Competiția este energizată de ISOSTAR iar hidratarea participanților este oferită de Aqua Carpatica, Bergenbier și Algida.

Outdoor&Bike și SHIMANO asigură asistența tehnică, iar Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate asigură primul ajutor.

“Câmpina Open MTB” este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie sunt folosite pentru proiecte dedicate copiilor cu autism din județul Prahova.

Comunicat de presă – iulie 2014

3 trasee off road îi așteaptă anul acesta pe competitori, la întrecerea Câmpina Open MTB – Race for autism, din 6 septembrie

Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, organizatoarele competiției sportive Câmpina Open MTB – Race for Autism, au pregătit, pentru ediția din 6 septembrie 2014 a concursului, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, ce vor urma rute off road, pe dealurile municipiului Câmpina: plecare Platoul Muscel – Dealul Voila – Cornu – sosire Platoul Muscel.

Editia din acest an, a 3-a a concursului, aduce ca noutate schimbarea rutei traseului lung (categoria Avansați) și a rutei traseului pentru categoriile Copii/Family, precum și îmbunătățirea traseului scurt (categoriile Amatori și Juniori). În plus, au fost introduse 2 noi categorii de vârstă pentru cei mici, oferind copiilor începând cu vârsta de 6 ani șansa de a participa la competiție. Ca în fiecare an, toate cele 3 trasee au fost stabilite astfel încât să răspundă abilităților și nevoilor de provocare ale tuturor categoriilor de competitori.

Traseul pentru categoriile Family și Copii (fete și băieți cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, pe 3 categorii de vârstă) este 90% off road și 10% șosea în stare perfecta, are o lungime de cca 5 km și o diferență de nivel însumată de 60 m.

Traseul pornește din zona de Start-Sosire (platoul Muscel), urcă dealul din fața restaurantului Oscar, continuă pe platoul Muscel, coboară în valea de sub platoul Muscel, șerpuiește apoi în vale și urcă din nou la zona de Start-Sosire.
Toți copiii sub 12 ani vor fi însoțiți de un adult. La categoria Family, copiii participă cu bicicletele proprii, fără sisteme de tracțiune atașate de bicicletele părinților.

Traseul scurt (Juniori – fete și băieți cu vârste cuprinse între 15 – 18 ani și Amatori – femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 19 – 50+ ani, pe 4 categorii de vârstă) este 100% off road, are o lungime de cca 20 km și o diferență de nivel însumată de 600 m.
Traseul pornește din zona de Start-Sosire (platoul Muscel), urcă dealul din fața restaurantului Oscar, continuă pe platoul Muscel, coboară în valea de sub platoul Muscel, urcă și coboară dealul de sub platoul Muscel, urcă din nou pe drumul strategic, parcurge drumul strategic spre direcția Voila, apoi, în capăt, urcă spre stânga, și traversează dealul Voila. Intersectează fostul drum forestier care pornea din cartierul Voila spre Plaiul Câmpinii, continuă pe drumul strategic, apoi coboară spre pârâul dintre dealul Voila și dealul spre Cornu, continuă pe firul văii pentru 1-2 km după care urcă spre Cornu, trece pe lângă mânăstirea Cornu, coboară spre zona fostului poligon de trageri de pe Valea Câmpiniței, șerpuiește apoi în valea de sub platoul Muscel și urcă din nou la zona de Start-Sosire.

Traseul lung (Avansați – femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 19 – 50+ ani, pe 4 categorii de vârstă) este  100% off road, are o lungime de cca 40 km și o diferență de nivel însumată de 1200 m.
Traseul pornește din zona de Start-Sosire (platoul Muscel) și constă în parcurgerea, de două ori, a traseului scurt descris anterior.

Traseele sunt igienizate, marcate corespunzător și descărcabile, în format bikemap, de pe site-ul competiției : http://www.campina-mtb.ro/treseu-cmtb14/

 

“Dorim să le mulțumim partenerilor noștri: Primăria Municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută, deja an de an, în organizarea competiției. Ne bucură foarte mult să vedem că administrații locale, instituții de stat și companii private se implică, acordând credit și importanța cuvenită competiției “Câmpina Open MTB- Race for Autism”, atât pentru cauza socială (strângere de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova) cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al zonei.

Ca în fiecare an, organizarea întrecerii sportive Câmpina Open MTB se bazează în exclusivitate pe participarea voluntară a tuturor celor implicați. Așadar le mulțumim, în egală măsură, susținătorilor care sprijină competiția financiar și/sau cu produse necesare desfășurării întrecerii, dar și cu produse pentru kit-urile de premii, și chiar cu voluntari: OMVPetrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Aqua Carpatica, H2O, Fablab, Himalaya Adeventure, Outdoor Bike, Johnson, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate, Edenland, Clubul Țăranului, Decât o Revistă, Harbuz.ro, Regenovex, Happy People – The PR&Events Agency.

Și, nu în ultimul rând, mulțumim partenerilor media,: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, FreeRider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina, Oglinda de azi” – declară Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

 

“Câmpina Open MTB” este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie sunt folosite pentru proiecte dedicate copiilor cu autism din Prahova.

Comunicat de presă – februarie 2014

Câmpina Open MTB – Race for Autism! – Ediția a III-a 6 septembrie 2014.

Iubitorii de ciclism montan, profesioniști și amatori de toate vârstele, pot începe să se pregătească pentru competiția de ciclism montan din acest an, de la Câmpina!

Fundația Romanian Angel Appeal anunță lansarea celei de-a III-a ediții a întrecerii sportive Câmpina Open MTB – Race for Autism. Competiția va avea loc în data de 6 septembrie, pe dealurile prahovene din zona platoului Muscel, deja consacrate printre participanții la edițiile anterioare ca oferind trasee provocatoare și deosebit de frumoase. Înscrierile se fac online, pe site-ul competiției, începând cu luna aprilie 2014.

Întrecerea este deschisă cicliștilor din toate categoriile de vârstă și abilități: avansați, amatori, copii, familii. 3 trasee cu grade diferite de dificultate (incluzând atât offroad cât și drum asfaltat), îi așteaptă și în acest an pe participanți, pentru a răspunde tuturor abilităților și așteptărilor.

Detalii privind evenimentul, condițiile de înscriere și traseele sunt disponibile pe site-ul www.campina-mtb.ro.

“Câmpia Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv care și-a format o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie sunt folosite pentru sprijinirea copiilor cu autism din Prahova.

Ediția de anul trecut a însemnat un total de 19.373 lei (echivalentul a 4335 euro) strânși din înscrieri și din donații individuale, bani care se traduc în activități menite să îmbunătățească serviciile oferite copiilor cu autism din Prahova prin Centrul de zi Sf. Filofteia și, de asemenea, să faciliteze integrarea persoanelor cu autism din Prahova în comunitate. Proiectul aflat în derulare și susținut din fondurile strânse în urma competiției cuprinde: 2 seminarii cu părinții copiilor cu autism orientate pe rezolvarea de probleme, 4 cursuri de instruire pentru învățători de la clasele clasele I – IV din Câmpina și împrejurimi, achiziționarea de materiale pentru terapie, o formare pentru echipa centrului de zi.

Ediția din septembrie 2013 a reunit peste 700 de participanți și susținători din toată țara; peste 100 de mesaje de felicitări și de solidaritate cu persoanele cu autism au fost scrise și lăsate la cortul “Race for Autism!” și pe pagina de Facebook a competiției: “Felicitări pentru organizare! Felicitări pentru marcaje şi felicit şi oamenii care au fost la bifurcații şi intersecţii, sunt profesionişti!” ; “Mulțumim pentru organizarea acestui eveniment cât și pentru ajutorul pe care îl oferiți acelor copii! Felicitări!”; “Sunt aici ca să îi susțin pe toți copiii cu autism care m-au învățat să văd altfel și să înțeleg mai bine lumea și sentimentele”; “Foarte bine organizat concursul, echipa amabilă pe traseu(…). Ne vedem şi la anul. Mulțumim!”.

Fondurile care vor fi strânse la ediția din 6 septembrie 2014 a competiției Câmpina Open Moutain Bike vor fi folosite pentru continuarea activităților menite să îmbunătățească viața persoanelor cu autism din județul Prahova, precum și a familiilor acestora.

Comunicat de presă – septembrie 2013

Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism! – 2013 peste 19.000 lei, pentru copiii cu autism din județul Prahova

Sâmbătă, 7 septembrie, s-a desfășurat ce-a de-a doua ediție a competiției caritabile, de ciclism montan, “Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!”.

Participanții, de la copii în vârstă de 5 ani, la tineri dar și seniori profesioniști, cu vârste de peste 60 de ani, sau întrecut pe cele 3 trasee montane pregătite de organizatori, în sprijinul cauzei autismului. Evenimentul s-a desfășurat exclusiv cu participare voluntară și toate costurile de organizare au fost acoperite din sponsorizări. Suma strânsă din taxa de participare va fi utilizată pentru continuarea proiectului derulat cu banii de la ediția de anul trecut, în beneficiul copiilor cu tulburare de spectru autist din județul Prahova.

În competiția organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, cu suportul Primăriei Municipiului Câmpina și al Primăriilor comunelor Cornu și Șotrile, s-au înscris online 543 de participanți (sportivi licențiați, amatori și copii), din care 345 au intrat efectiv în cursă, în ziua întrecerii. Start-ul a fost amânat cu 30 de minute pentru a permite cât mai multor competitori să ajungă la eveniment, în condițiile în care un incident rutier petrecut sâmbătă dimineată, pe traseul București – Câmpina, a bulversat traficul și i-a împiedicat pe mulți concurenți înscriși online, să sosească în timp util la competiție.

Taxele de participare au variat în funcție de categoria de participare și de data înscrierii (între min. 10 lei pentru copii și 80 lei pentru adulți), iar suma strânsă s-a ridicat la 19.373 lei (echivalentul a 4335 euro).

Evenimentul s-a bucurat de aprecierea competitorilor și a revistelor și site-urilor de profil, datorită pregătirii temeinice a traseului, numărului mare de voluntari (peste 120) și generozității produselor oferite de sponsori: paste de la Carrefour, bere Bergenbier, înghețată Algida, apă Aqua Carpatica, energizante Isostar, ciocolată pentru micii competitori și prăjituri de la Fabrica de prăjituri Mandinas. Au fost, de asemenea, extrem de apreciate kiturile de participare și tricourile tehnice sponsorizate de LEMET, partener care a sprijinit și semnalizarea principalelor puncte de la zona e start. Echipajul Rețelei Private de Sănătate “Regina Maria”, medicii și asistenții medicali voluntari, au fost disponibili pe toată durata concursului.

În cadrul competiției, au fost oferite premii în valoare de peste 4.500 euro, asigurate în principal de PETROM, dar și de Giant, magazinul online H2O, Regenovex, Ubisoft și magazinul online Gagetarie, iar la final a fost organizată o tombolă, având ca premii o bicicletă Ideal, căști Skullcandy oferite de H2O și un abonament pe un an la “Decât o Revistă”.

Peste 100 de mesaje de solidaritate cu persoanele cu autism au fost scrise și lăsate la cortul “Race for Autism!”, de către competitori și susținătorii acestora.

“Ne bucurăm că și ediția din acest an a competiției Câmpina Open Mountain Bike a fost un real succes. Iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât toate mesajele adresate persoanelor cu autism, de către competitori, arată clar faptul că, dincolo de factorul challenge, foarte mulți dintre participanți au venit la Câmpina să pedaleze pentru cauza autismului. Și considerăm asta un semn foarte bun în privința conștientizării cestei afecțiuni. Fondurile obținute în urma evenimentului Câmpina Open Mountain Bike din acest an vor continua susținerea proiectului început anul trecut pentru persoanele cu autism din județul Prahova” – Adelaide Katerine Tarpan, Sociolog, Director de dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal.

 

Comunicat de presă – septembrie 2013

Înscrieri până joi, 5 septembrie, la competiția Câmpina Open Mountain Bike. Kit-urile de participare, disponibile din 4 septembrie

Joi, 5 septembrie, ora 15.00, este data limită la care se mai fac înscrieri la competiția națională de ciclism montan Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!

Înscrierile se realizează numai online, pe www.campina-mtb.ro, iar competiția va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, pe dealurile municipiului Câmpina.

Totodată, începând de miercuri, 4 septembrie, ora 12.00, concurenții pot veni să își ridice kit-ul de participare, de la adresa: Fundația Romanian Angel Appeal (RAA), Str. Rodiei nr. 52., Sector 3, București – în zona Piața Alba Iulia.

Kit-ul de participare conține: tricou, baton energizant Isostar, numărul de concurs și cip-ul pentru sistemul de cronometrare, sticker cu harta traseului.

Participanții înscriși care nu sunt din București sau nu reușesc să își ia kit-ul de la sediul Fundației RAA, îl pot ridica începând de vineri, ora 10.00, din Câmpina, zona Platoul Muscel, sau în ziua competiției, între orele 7.00 – 9.00.

Etape organizatorice, în ziua competiției:

• orele 7.00 – 9.00 – înregistrarea participanților și distribuirea kit-urilor de concurs

• orele 9.30 – 10.00 – ședință tehnică pentru participanți (se va anunța desfășurătorul competiției, se vor indica punctele de alimentare și de asistență tehnică, de pe trasee)

• ora 10.30 – START-ul competiției (startul se va da diferențiat, pe categorii de concurs, la aproximativ 10 minute distanță)

• ora 13.00 – premierea pentru categoriile Copii si Family.

• ora 14.30 – încheierea competiției (FINISH)

• ora 16.00 – festivitatea de premiere

Anul acesta, Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, organizatorii competiției, premiază 93 de competitori, de la toate cele 7 categorii de concurs: Elite (feminin, masculin) , General (feminin, masculin), Avansați (feminin, masculin), Amatori (feminin, masculin), Juniori (feminin, masculin), Copii (feminin, masculin), Family. Valoarea totală a premiilor ce se vor acorda depășeste 4500 euro.

 

“Dorim să le mulțumim susținătorilor care, de la an la an, se alătură în număr tot mai mare, eforturilor noastre. Datorită suportului lor, reușim să asigurăm participanților atât asistență tehnică și medicală, cât și hidratare, energizare, o atmosferă antrenantă precum și toate premiile pe care le oferim. Mulțumim sponsorilor principali, Petrom și Lemet, și susținătorilor: Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Aqua Carpatica, Algida, Rețeua privată de sănătate “Regina Maria”, Regenovex, Fabrica de prăjituri Mandinas, Radioclubul Municipal Câmpina, Fil Sam Câmpina, Gadgetărie, S.C.Floricon Salub S.R.L., Ubisoft România, Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency. Mulțumim Primăriei Municipiului Câmpina și Consiliului Local al Municipiului Câmpina pentru sprijinul financiar nerambursabil pe care ni l-au acordat. Mulțumim, de asemenea, Primărilor comunelor Șotrile și Cornu, Federației Române de Ciclism, Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva precum și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută în organizarea, și în acest an, a evenimentului. Și, nu în ultimul rând, le mulțumim partenerilor media: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina, ziarul Oglinda.” – Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

 

Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

Comunicat de presă – august 2013

93 de premii în bani și în produse, în valoare de 4500 euro la Câmpina Open Mountain Bike.

Anul acesta, organizatorii Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!, cu sprijinul sustinătorilor, vor recompensa câștigătorii cu premii mai atrăgătoare decât anul trecut. La ediția actuală, care va avea loc pe 7 septembrie, valoarea totală a premiilor ce se vor acorda depășeste 4500 euro. De asemenea, anul acesta vor fi premiate categoriile Elite si General.

Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, organizatorii competiției naționale de ciclism montan, premiază 93 de competitori, de la toate cele 7 categorii de concurs. Detalii privind categoriile găsiți pe www.campina‐mtb.ro

Cele 93 de premii constau în:

Bani pentru categoriile Elite si General

– premii oferite de PETROM

‐ Vouchere de cumpărături oferite de H2O Shop

– magazin online de echipament sportiv

‐ Vitamine/Suplimente nutritive oferite de Regenovex

‐ Jocuri video pentru PC, oferite de Ubisoft România

‐ Vouchere de reducere pentru cumpărături, oferite de Gadgetarie

Premierea se face pentru fiecare categorie: Elite (feminin, masculin) , General (feminin, masculin), Avansati (feminin, masculin), Amatori (feminin, masculin), Juniori (feminin, masculin), Copii (feminin, masculin), Family.

Reamintim că traseele sunt diferite, pentru a da tuturor participanților ocazia să concureze în acord cu abilitățile pe care le au:

Traseul A – 32 km, diferență de nivel însumată, de 1400 m – categoriile “Avansați”, “General” și “Elite”

Traseul B – 16 km, diferență de nivel însumată, de 700 m – categoriile “Amatori” și “Juniori”

Traseul C – 5 km, diferență de nivel însumată, de 125 m – categoriile “Copii” și “Family”

 

“Suntem bucuroși să descoperim, de la an la an, cum susținătorii se alătură în număr tot mai mare, eforturilor noastre. Dincolo de componenta sportivă, acest eveniment rămâne unul caritabil, în beneficiul copiilor cu autism din Prahova și este organizat exclusiv prin participare voluntară și cu sprijinul unor companii umane și generoase care ne ajută din toată inima. Datorită suportului lor, reușim să asigurăm participanților atât asistență tehnică și medicală, cât  și hidratare, energizare o atmosferă  antrenantă  precum  și toate premiile pe care le oferim. Mulțumim Petrom, care anul acesta ni s‐a alăturat atât cu suport financiar cât  și cu voluntari, Lemet, Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Aqua Carpatica, Algida, Rețeua privată  de sănătate “Regina Maria”, Regenovex, Cofetăria Mandina, Fil Sam Câmpina, Gadgetărie, S.C.Floricon Salub S.R.L., Ubisoft România, Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency.

Mulțumim Primăriei Municipiului Câmpina și Consiliului Local al Municipiului Câmpina, pentru sprijinul financiar nerambursabil pe care ni l‐au acordat. Mulțumim, de asemenea, Primărilor comunelor Șotrile și Cornu, Federației Române de Ciclism, Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva precum și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută în organizarea, și în acest an, a evenimentului.   Și, nu în ultimul rând, le mulțumim partenerilor media: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina, ziarul Oglinda.” – Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

 

Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce  și‐a format deja o tradiție  și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

Comunicat de presă – august 2013

3 trasee cu grade diferite de dificultate, la întrecerea națională de ciclism   Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism! 

Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina – organizatorii competiției naționale de ciclism montan “Câmpina Open MTB – Race for Autism!”  ‐ le‐au pregătit  și în acest an competitorilor, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, pentru a putea răspunde cât mai bine nevoilor de challenge ale fiecarei categorii de vârstă și aptitudini. Întrecerea, care va avea loc în data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Câmpina, este deschisă pasionaților de ciclism de toate vârstele, atât profesioniști cât și amatori.

Traseele competiției se situează în zona: Platoul Muscel (start) – Dealul Voila – Plaiul Câmpinii – Șotrile – Vistieru – Cornu – Pratoul Muscel (sosire).

Pentru categoriile “Avansați” și “Elite”, este pregătit Traseul A, cu o lungime de cca. 32 km și o diferență de nivel însumată, de cca. 1400 m.  

Traseul este compus din 85 la sută off road (drum forestier, drum de căruță, poteci) și 15 la sută șosea asfaltată. Startul se ia de pe platoul Muscel, se coboară în vale, în apropiere de Valea Câmpiniței, apoi traseul urcă spre dreapta, intersectează fostul drum forestier (cartierul Voila, spre Plaiul Câmpinii), urcă prin pădure, trecând prin spatele fostei unități militare de la Voila, și continuă prin pădure, câțiva kilometri. Urmează ieșirea în șoseaua asfaltată ce leagă Câmpina de comuna Șotrile, pe care o urmează pentru cca 5 km, până în satul Vistieru, după  care intră spre stânga, pe drumul de căruță (cunoscut local ca „Drumul Hoților”) ce se întoarce spre Cornu, pe coama dealului, trece pe lângă Mânăstirea Cornu, apoi coboară spre zona fostului poligon de trageri de pe Valea Câmpiniței și ajunge din nou în platoul Muscel (zona de start‐sosire).

Pentru categoriile “Amatori” și “Juniori”, este pregătit Traseul B, cu o lungime de cca. 16 km și o diferență de nivel însumată, de cca. 700 m. 

Traseul este 100 la sută off road (drum forestier, drum de căruță, poteci) și este comun cu Traseul A până în zona fostei unități militare Voila unde, după ce coboară în valea Câmpiniței, urcă direct în drumul  de căruță  („Drumul Hoților”) ce face legătura, pe coama dealului, între satele Vistieru și Cornu, trece pe lângă Mânăstirea Cornu, iar de aici este comun cu traseul A, până la sosire, pe Platoul Muscel.

Pentru categoriile “Copii” și “Family*”, este pregătit Traseul C, cu o lungime de cca. 5 km și o diferență de nivel însumată, de cca 125 m.

Și acest traseu este 100 la sută off road (drum  de căruță, poteci). Pornește de pe Platoul Muscel (zona de start), se desfășoară pe suprafața cuprinsă între Valea Câmpiniței, drumul forestier care face legătura între cartierul Voila / satul Plaiul Câmpinii și marginea nordică a zonei de agrement “Fântâna cu cireși”.

*Copiii participă cu bicicletele proprii, fără sisteme de tracțiune atașate de bicicletele părinților

Traseele sunt igienizate și marcate corespunzător. Traseele sunt descărcabile, în format Google Earth, de pe http://campina‐mtb.ro/info‐competitie/traseu/ .

“Mulțumim partenerilor noștri: Primăria Municipiului Câmpina, Primările comunelor Șotrile  și Cornu, Federația Română de Ciclism, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută  în organizarea, și în acest an, a evenimentului. Este foarte încurajator faptul că autoritățile au înțeles importanța competiției “Câmpina Open Mountain Bike”, atât pentru cauza socială (strângere de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova) cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al zonei, și au ales să se implice. Fiind un eveniment bazat în exclusivitate pe participarea voluntară a tuturor celor implicați, mulțumim, în egală  măsură, susținătorilor competiției, care ne ajută financiar și/sau cu produse necesare desfășurării întrecerii, dar și cu produse pentru kit‐urile de premii, și chiar cu voluntari: Petrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Gadgetărie, Algida, Rețeua Privată, de Sănătate  ‐  “Regina Maria”, Regenovex, Fil Sam Câmpina, S.C.Floricon Salub S.R.L., Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency. Și, nu în ultimul rând, mulțumim partenerilor media, pentru că duc mesajul către publicul interesat: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să  vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina” – Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

 

Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce  și‐a format deja o tradiție  și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

 

Comunicat de presă – august 2013

Au început înscrierile la competiția națională de ciclism „Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!” 7 septembrie 2013.

Fundația Romanian Angel Appeal  și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina au dat startul înscrierilor la întrecerea națională de ciclism “Câmpina Open Mountain Bike – Race for autism!”.   Competiția, aflată anul acesta la cea de‐a doua ediție, va avea loc în data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Câmpina, în zona platoului Muscel și, ca și ediția de anul trecut, este deschisă pasionaților de ciclism de toate vârstele, atât profesioniști cât și amatori.

Toate detaliile privind evenimentul, condițiile de participare și înscrierea în competiție se găsesc pe www.campina‐mtb.ro.

Și pentru acest an sunt pregătite 3 trasee (incluzând atât offroad cât și drum asfaltat), cu grade diferite de dificultate, pentru a răspunde nevoilor specifice dar  și de challenge, ale fiecăria dintre categoriile de participanți.

Traseul A – 32 Km, diferență de nivel 1400 m: Profesioniști/Avansați

Traseul B – 16 km, diferență de nivel 700 m: Amatori

Traseul C – 5 km, diferență de nivel 125 m: Copii/ Family

Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

“Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce și‐a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează  în exclusivitate pe voluntariat  și pe implicarea probono a susținătorilor.

diția de anul trecut a însemnat un total de 20.290 lei strânși din înscrieri și din donații individuale, bani care s‐au tradus într‐un proiect pentru copiii cu autism din Câmpina și împrejurimi.

15 copii cu autism au fost incluși în proiect și au primit evaluare de specialitate, realizată de o echipă de consultanți, precum  și pachete de carduri necesare terapiei psihologice, în functie de nivelul lor de funcționalitate. Un curs de pregătire pentru părinții acestori copii a fost susținut, de asemenea, în toamna anului trecut. Centrul de zi “Sf Filofteia” din Câmpina, unde o parte din cei 15 copii lucrează cu 1 psiholog și 2 educatori specializați, a primit kituri de lucru  și instrumentar pentru evaluarea copiilor. Până  la finalizarea proiectului, cei 15 copii vor mai primi o evaluare a progresului și va fi organizat un curs pentru educatori  și învațători din comunitate, cu scopul de a‐i ajuta să  integreze în clase copiii cu autism din proiect.

Pentru rezultalele excepționale obținute exclusiv cu implicare voluntară, competiția “Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!” – 2012 a fost desemnată, în decembrie anul trecut, “Proiectul de Voluntariat al anului 2012”, la categoria Sport  și Recreere, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, organizată de Federația Volum.

 

 

Informare de presă – noiembrie 2012

Curs de instruire pentru părinți, educatori și psihologi. Prima activitate în beneficiul persoanelor cu autism din Prahova, cu fonduri strânse în urma competiției Câmpina Open Mountain Bike

Fundația Romanian Angel Appeal a organizat vineri și sâmbătă, 9 și 10 noiembrie, în Câmpina, la Centrul de zi Sf. Filofteia, un curs de instruire pentru părinții a 15 copii cu autism, beneficiari ai centrului sau aflați pe lista de așteptare, și pentru personalul centrului (1 psiholog, 2 educatori, 1 asistent social și 2 psihologi voluntari).

În cadrul cursului, părinții și persoanalul din centru au învățat tehnici de lucru pentru dezvoltarea autonomiei copiilor, identificarea comportamentelor neadecvate și modalități de intervenție asupra acestora. Instruirea a fost susținută de doamna Ancuța Dumitrescu, psihoterapeut cognitiv comportamental, consultant ABA acreditat BCBA, cu o vastă experiență de lucru cu copiii cu TSA și părinții acestora.

Cursul a reprezentat prima activitate din cadrul proiectului Sprijin pentru copiii cu autism din Prahova, derulat de Fundația Romanian Angel Appeal cu fondurile strânse în urma competiției Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism! care a avut loc pe 8 septembrie 2012.

Prin acest proiect, cei 15 copii cu autism (cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani) vor beneficia de evaluare inițială, recomandări pentru începerea terapiei comportamentale și evaluări succesive la 3 și 6 luni. Evaluarea copiilor va fi realizată în Câmpina, în cadrul centrului, de către psihologi consultanți iar părinții lor și Centrul Sf. Filofteia vor primi kituri de materiale de lucru.

 

“Este primul proiect care ni se adreseaza direct nouă, părinților de copii cu autism și ăsta e un lucru minunat. În sfârșit s-a gândit cineva și la noi, căci până acum, când încercam să cerem sprijin, găseam numai uși închise. Ar fi frumos dacă s-ar mai organiza astfel de evenimente pentru a putea fi sprijinite și mai multe familii care au copii cu autism.” M.A., mămica unui băiețel cu autism din Câmpina, beneficiar al proiectului.

 

Reamintim că în data de 8 septembrie 2012, 412 cicliști (sportivi licențiați, amatori și copii) au participat la competiția de ciclism montan Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!, organizată în sprijinul copiilor cu autism din Prahova, de către Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina și Primăriilor comunelor Cornu și Șotrile. Suma stransă din taxele de participare a fost de 20.290 lei.

Comunicat de presă – septembrie 2012

Fondurile strânse la Câmpina Open Mountain Bike vor ajuta copiii cu autism din județul Prahova

 Sâmbătă, 8 septembrie, a avut loc prima ediție a competiției Câmpina Open Mountain Bike.

Participanții, cicliști profesioniști, amatori, juniori dar și familii, au pedalat pe traseele montane, în cursa caritabilă desfășurată sub sloganul “Race for Autism”. Costurile de organizare au fost acoperite din sponsorizări, iar suma strânsă din taxa de participare va fi utilizată în beneficiul copiilor cu tulburare de spectru autist din județul Prahova.

412 cicliști (sportivi licențiați, amatori și copii) au participat la competiția de ciclism montan organizată sâmbătă, 8 septembrie, de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina.

Taxele de participare au variat între 10, 50, respectiv 70 de lei, în funcție de categoria de participare și de data înscrierii, iar suma strânsă este de 20.290 lei (echivalentul a 4410 euro).

În cadrul competiției au fost oferite premii în valoare de peste 15.000 lei, prin amabilitatea susținătorilor, iar la final a fost organizată o tombolă, având ca premii un curs de defensive-driving și o bicicletă Scott. Surpriza a venit din partea câștigătorului bicicletei, domnul Alexandru Dobre, care a ales să-și doneze premiul pentru copiii cu autism.

 

“Din fondurile obținute în urma evenimentului Câmpina Open Mountain Bike ne propunem să suplimentăm serviciile unui Centru pentru persoanele cu autism din județul Prahova, astfel încât copiii de pe lista de așteptare (acum în număr de 40) să beneficieze cel puțin de o evaluare inițială și un plan de intervenție, iar părinții să primească informații de bază cu privire la programul de recuperare necesar copilului”, declară Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare în cadrul Fundației Romanian Angel Appeal.

“Competiția Câmpina Open Mountain Bike s-a aflat, anul acesta, la prima ediție și a fost un real succes. Feedback-urile din partea participanților au fost foarte bune și suntem de părere că, pentru o primă ediție, pe lângă sumele strânse, foarte importante sunt bucuria și entuziasmul participanților, faptul că am fost susținuți de un număr mare de sponsori precum și mobilizarea comunității locale în organizarea acestui eveniment, unic în Câmpina”. 

 

Competiția Câmpina Open MTB a fost organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și de Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, Primăria municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu și Primăria comunei Șotrile.

Comunicat de presă – septembrie 2012

Vă așteptăm la START-ul competiției Câmpina Open Mountain Bike “Race for Autism”.

Sâmbătă, 8 septembrie, începând cu orele 10.00, competitorii primei ediții a întrecerii de ciclism montan Câmpina Open Mountain Bike iau START-ul în competiție. Organizat sub sloganul “Race for Autism!”, concursul are și o componentă caritabilă: suma obținută din taxele de participare va fi utilizată pentru un proiect în beneficiul copiilor cu tulburare de spectru autist din județul Prahova.

După momentul de START, organizatorii – Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina și partenerii – Federația de Ciclism România și primăriile municipiului Câmpina și comunelor Cornu și Șotrile invită reprezentanții mass-media la o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate detaliile și miza acestui eveniment pentru care se dorește formarea unei tradiții anuale, cu susținerea unei cauze sociale.

Desfășurătorul zilei:

 • Ora 9.30 – alinierea competitorilor la START
 • Ora 10.00 – Start pentru categoria “Adulți Avansați”,
 • Ora 10.10 – Start pentru categoriile “Adulți Amatori” și “Juniori” (amatori și avansați),
 • Ora 10.20 – Start pentru categoriile “Family” (amatori și avansati)  și “Copii”,
 • Ora 10.25 – întâlnire cu presa; interviuri, declarații,
 • Orele 10.00 – 15.00 :
  • desfășurarea competiției pe trasee;
  • în zona de Start-Sosire – activități instructive, organizate de voluntari europeni
 • Ora 15.00 – festivitatea de premiere

Competiția de ciclism montan se desfășoară în localitatea Câmpina, iar zona de Start-Sosire se află pe Platoul Muscel, situat la periferia nordică a orasului, cu acces principal din strada I.H.Rădulescu.

Coordonate GPS: 45.146241, 25.72956. Trei trasee, cu grade diferite de dificultate, au fost pregătite, adaptat la nevoile și îndemânarea concurenților din fiecare categorie: Copii (12 – 14 ani) – 5 km, Family – 10 km, Juniori Amatori (15 – 17 ani) – 16-18 km, Juniori Avansați (15 – 17 ani) – 16-18 km, Adulți Amatori – 16-18 km, Adulți Avansați – 35-40 km. Toate cele 3 trasee cuprind atât off-road (cărări de munte, pădure, albii de pârâu) cât și drum asfaltat.

Am pregătit un kit de participare pentru fiecare concurent și premii pentru fiecare categorie de participanți. Avem și o tombolă cu 2 premii speciale, deși știm că nu neaparat premiile sunt miza acestei competiții, ci dorința participanților de a pedala pe un traseu nou și provocator și de a ajuta copiii în dificultate. Prin organizarea acestui eveniment ne-am dorit să mobilizăm oameni activi, deschiși, cu suflet tînăr, într-o activitate care să promoveze atât ideea unui stil de viață sănătos cât și o atitudine sportivă pro-cauză. Puțină lume știe, probabil, că având încurajare și suport, și persoanele cu autism pot participa și câștiga astfel de competiții”, declară Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal.

Competiția Câmpina Open MTB este organizată de Fundația Romanian Angel Appeal care lucrează, din anul 1991 pentru îmbunătățirea vieții copiilor afectați de boli cronice și aflați la risc de excludere socială, și de Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, înființată cu scopul de a oferi tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, prin practicarea activităților sportive în aer liber și prin educarea tinerei generații în spiritul ocrotirii și conservării mediului.

Parteneri: Federația Română de Ciclism, Primăria municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu și Primăria comunei Șotrile.

Comunicat de presă – august 2012

Au mai rămas 8 zile până la CÂMPINA OPEN MOUNTAIN BIKE.

Înscrierile pentru competiția de ciclism montan Câmpina Open Mountain Bike au intrat pe ultima sută de metri. Mai sunt doar 8 zile până pe 8 septembrie, data întrecerii. 8 zile în care doritorii, cicliști profesioniști, amatori, familii sau copii având vârsta peste 12 ani, se mai pot înscrie pentru a participa la competiție.

 

Deși se află la prima ediție, Câmpina Open Mountain Bike are un mare impact. După primele două săptămâni de la activarea înscrierii on-line, pe site-ul evenimentului, s-au înscris déjà 245 de participanți. Iar frecvența cu care apar noi și noi înscrieri crește odată cu numărătoarea inversă.”… ne spune Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare la Fundația Romanian Angel Appeal, unul dintre organizatori.

 

Întrecerile din cadrul Câmpina Open Mountain Bike se desfășoară pe 6 categorii de vârstă și niveluri de performanță și pe trasee corespunzatoare fiecăreia dintre acestea. 

Locația evenimentului se afla în Câmpina, în zona platoului Muscel (Start-Sosire), spre localitățile Șotrile și Cornu, iar traseele cuprind, atât off-road cât și șosea asfaltată, într-un peisaj deopotrivă provocator și pitoresc: pădure, cărări de munte, albie de pârâu.

Categoriile de întrecere sunt Family – 10 km, Copii (12 – 14 ani) – 5 km, Juniori Amatori (15 – 17 ani) – 16-18 km, Juniori Avansați (15 – 17 ani) – 16-18 km, Adulți Amatori – 16-18 km, Adulți Avansați – 35-40 km. Taxa de înscriere pentru categoriile Adulți Avansați/Amatori este de 50 lei, pentru cei care achită până la data de 31 august, și 70 lei, după această dată. Pentru categoriile Copii, Family și Juniori, taxa este de 10 lei de persoană. Detalii privind traseele, regulamentul de participare și formularele de înscriere, găsiți pe www.campina-mtb.ro.

Sumele obținute din taxa de participare vor fi utilizate pentru un proiect în beneficiul copiilor cu tulburare de spectru autist din Prahova.

Competiția Câmpina Open MTB este organizată de Fundația Romanian Angel Appeal care lucrează, din anul 1991 pentru îmbunătățirea vieții copiilor afectați de boli cronice și aflați la risc de excludere socială, și de Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, înființată cu scopul de a oferi tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, prin practicarea activităților sportive în aer liber și prin educarea tinerei generații în spiritul ocrotirii și conservării mediului.

Parteneri: Federația Română de Ciclism, Primăria municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu și Primăria comunei Șotrile.

Comunicat de presă – august 2012

Au început înscrierile la Câmpina Open Mountain Bike.

La începutul lunii august, s-a dat start înscrierilor la competiția sportivă Câmpina Open Mountain Bike (MTB) care se va desfășura în toamna acestui an, pe 8 septembrie, pe dealuri prahovene. Competiția de tip ciclism montan se adresează cicliștilor profesioniști dar și amatori și, de asemenea, familiilor (părinți și copii), întrecerile desfăsurându-se pe 6 categorii de vârstă și niveluri de performanță și pe trasee corespunzatoare fiecăreia dintre acestea.

Locația evenimentului se afla în Câmpina, în zona platoului Muscel (Start-Sosire), spre localitatea Cornu, iar traseele cuprind, în functie de categoria de întrecere, atât off-road cât și șosea asfaltată.

Categoriile de întrecere sunt Family – 10 km, Copii (12 – 14 ani) – 5 km, Juniori Amatori (15 – 17 ani) – 16-18 km, Juniori Avansați (15 – 17 ani) – 16-18 km, Adulți Amatori – 16-18 km, Adulți Avansați – 35-40 km.
Taxa de înscriere pentru categoriile Adulți Avansați/Amatori este de 50 lei, pentru cei care achită până la data de 31 august, și 70 lei, după această dată. Pentru categoriile Copii, Family și Juniori, taxa este de 10 lei de persoană. Detalii privind traseele, regulamentul de participare și formularele de înscriere, găsiți pe www.campina-mtb.ro.

 

“Câmpina Open MTB se află anul acesta la prima ediție, noi dorindu-ne crearea unui eveniment de tradiţie în calendarul sportiv din România, prin care să încurajăm un mod de viaţă sănătos, spiritul de echipă şi respectul față de natură”, declară Adelaide Katerine Tarpan, Director de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, unul dintre organizatorii evenimentului. Competiția are, de asemenea, o componentă caritabilă, sumele rezultate din taxele de participare urmând  a fi utilizate pentru un proiect în beneficiul copiilor cu autism”, subliniază Adelaide Katerine Tarpan.

Competiția Câmpina Open MTB este organizată de Fundația Romanian Angel Appeal care lucrează, din anul 1991 pentru îmbunătățirea vieții copiilor afectați de boli cronice și aflați la risc de excludere socială, și de Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, înființată cu scopul de a oferi tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, prin practicarea activităților sportive în aer liber și prin educarea tinerei generații în spiritul ocrotirii și conservării mediului.

“Ne-am înființat în 1983 cu scopul de a încuraja participarea tinerilor la activități sportive în aer liber și ne bucurăm că putem organiza anul acesta prima ediție a competiției în Câmpina. Cu sprijinul partenerilor și susținătorilor care ni s-au alăturat, vom organiza acest eveniment după toate standardele unei competiții de gen și sperăm că vom avea o  participare numeroasă”, afirmă Alexandru Stoica, Președintele Asociației Caraiman Câmpina

Parteneri: Federația Română de Ciclism, Primăria municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu și Primăria comunei Șotrile.

 

“Suntem mândri că evenimentul se desfășoară în municipiul Câmpina și ne bucurăm să fim parteneri în organizarea acestei competiții. Încurajăm activitățile sportive în aer liber iar Câmpina și împrejurimile sale oferă mediul plăcut și potrivit pentru acest tip de întreceri. Sperăm ca acest eveniment să devină o tradiție la noi, așa cum au devenit o tradiție și alte evenimente anuale”, declară domnul Horia Tiseanu, Primarul municipiului Câmpina.

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: