Despre CMTB – Monica Mănicuță

Despre CMTB – Monica Mănicuță

Monica a concurat prima oară la Câmpina Open MTB în anul 2014, clasificându-se încă de la prima participare pe locul 1 la categoria Adulți – feminin, traseu scurt (18-29 ani). Următoarele două ediții, Monica s-a clasat pe locurile 2, respectiv 1, la categoria Adulți – feminin, traseul lung (30-49 ani).  Mai multe despre experiența Monicăi la Câmpina Open MTB puteți afla din rândurile următoare.

Precum majoritatea sportivilor amatori, în timpul săptămânii lucrez aproximativ 8-9 ore pe zi, iar în puținul timp liber rămas, încerc să îl împart între prieteni, familie și activitățile sportive.

Cum s-a născut pasiunea pentru ciclism?

În martie 2014 am ieșit împreună cu prietenii la o plimbare cu MTB-urile prin pădurea din Băneasa. Deși era prima dată după 17 ani când încercam mersul pe 2 roți, cu o bicicletă închiriată, unul dintre amici mi-a zis: “Te ții destul de bine pe bicicletă. Nu ai vrea să încerci participarea la un concurs?”.

Sunt sensibilă la provocari, așa că în două săptămâni aveam să particip la prima mea competiție MTB pentru amatori. “Microbul” m-a prins rapid și de atunci am participat la numeroase curse de mtb, de alergare, dar și de tip duathlon/triathlon.                                     

Astfel, în septembrie 2014 am avut parte și de prima experiență Câmpina MTB, traseul scurt. Pot spune că este singura competiție la care am revenit în fiecare an (2015 si 2016).

“BikeXpert Alpine  Challenge” (traseul scurt) și “Livada cu Ciresi” (traseul epic) sunt competiții asemănătoare, din punct de vedere al distanței parcurse și a diferenței de nivel acumulată pe traseu, dar la Câmpina organizarea evenimentului reprezintă punctul cheie. Pe lângă acest aspect, traseul ales constituie atracția principală a competiției. Peisajul diversificat, dealurile împădurite, albia raului, Muscelul potecile înguste, drumurile forestiere și serpentinele reprezintă o provocare, atât pentru amatori, cât și pentru cicliștii profesioniști, abordarea traseului fiind diferită în funcție de experiența fiecăruia în astfel de competiții.

De asemenea, organizatorii au pregătit trasee separate și pentru copii, cu distanțe ajustate în funcție de categoria de vârstă, încurajând astfel, activitățile sportive și printre cei mici.

 Câmpina MTB are o experiență de 5 ani cu privire la organizarea acestui eveniment, iar îmbunătățirile s-au constatat de la an la an. Sunt convinsă că vom fi surprinși plăcut și la ediția din 2017

Indiferent că ești primul sau ultimul ciclist pe traseu, energia pozitivă din partea voluntarilor este aceeași. La ediția de anul trecut s-a întâmplat să rămân mult în urmă. Așadar, ultima tură a traseului lung am parcurs-o singură, dar voluntarii m-au întâmpinat de pe pozițiile lor până la finish, implicați total, oferindu-mi alimente și încurajări, deși condițiile meteo nu au fost favorabile.

În intersecțiile de pe traseu (intrarea și ieșirea din buclă în special) și mai ales în punctele cu un grad ridicat de accidentare, ar trebui să existe totuși mai mulți voluntari, ajutorul lor fiind esențial pentru coordonare, dar mai ales în situații de urgență.

Ediția din 2016 a presupus o modificare a traseului față de edițiile din 2014-2015. Astfel, porțiunea de traseu după ieșirea din bucla spre finish are câteva zone mai tehnice greu accesibile pentru cei neexperimențati. Revenirea pe vechiul traseu ar crea mai puține emoții din punct de vedere al dificultății.

De notat este că punctele de alimentare sunt amplasate la locul potrivit, mai ales înainte de urcările mai solicitante ale traseului.

Întotdeauna am fost plăcut surprinși de premiile acordate la competiția dumneavoastră și cred că sunt printre cele mai mari premii oferite la o competiție de acest gen, acestea fiind acordate, atât pentru elite, cât și pentru amatori.

 

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: