Despre CMTB – Grozea Alexandru

Despre CMTB – Grozea Alexandru

Alexandru a luat contact prima oară cu Câmpina Open MTB în anul 2014, la cea de-a treia ediție a competiției. Începând de atunci și până în prezent, la ultima ediție CMTB din 2016, a ocupat în fiecare an prima poziție pe podium la categoria Adulți -masculin, traseu scurt (18-29 ani). Puteți citi despre experiența lui Alex la Câmpina Open MTB în rândurile următoare.

Am început să mă dau cu bicicleta la competiții din 2013, primul meu concurs fiind chiar Câmpina Open MTB. Am obținut și primul loc pe un podium, în cazul ăsta, locul 3. Apoi, văzând că se poate am început să iau mult mai în serios concursurile și antrenamentele.

Câmpina Open MTB este concursul la care țin cel mai mult și merg în fiecare an, iar traseul este și  terenul meu de antrenament, deoarece stau foarte aproape de acesta.

Eu merg în medie la 10-12 concursuri pe an, iar principalele puncte tari ale Câmpina MTB, comparativ cu alte competiții sunt, din punctul meu de vedere, organizarea bună a evenimentului, mâncarea oferită la discreție participanților, dar și marcajul corect al traseului, care de altfel este rulabil 95% pe bicicletă pentru un concurent cu o pregătire medie. De asemenea,  premierea, atât timp cât se vor da medalii și cupe personalizate, va reprezenta un punct forte pentru această competiție, nu ca la alte concursuri, unde se acordă medalii scrise cu markerul, din lemn, fără nicio gravură distinctivă, de calitate ieftină, pe care un ciclist care depune efort să iasă pe podium, nu le apreciază. 

Cu toate acestea, ca oportunitate de îmbunătățire a competiției, cred că fondul de premiere ar putea să fie un pic mai mare, iar pachetul de câștigător să nu mai conțină vouchere de la Cube pentru achiziționarea unei biciclete noi, pentru că majoritatea dintre noi, concurenții, nu le folosim. 

Totodată, să se marcheze și mai des traseul și să se curețe mai mult potecile și drumul pentru un rulaj fără evenimente (ex: foarte multe lemne uscate), iar premierea să se desfășoare mai devreme, cam la o oră după ce se știu concurenții de pe podium. Ar fi binevenită și o taxă mai mică de înscriere.

Voluntarii, cei din posturile de alimentare ar trebui instruiți mai bine să ne dea ei mâncare și apă din mers, celor care vrem să avem un timp cât mai bun pe traseu. Nici amatorii buni și nici elitele nu prea opresc să piardă timp. În rest, ei sunt serioși și implicați.

Traseul de la Câmpina are un grad de dificultate destul de mare, iar lungimea este potrivită, având în vedere gradul de dificultate. Cunoscând destul de bine zona, nu cred că ar putea fi mărită lungimea, fără ieșiri în drumurile județene asfaltate. Punctele de alimentare sunt bine amplasate, iar numărul lor este și el bun, pentru că cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: