Comunicat de presă – august 2013

Comunicat de presă – august 2013

3 trasee cu grade diferite de dificultate, la întrecerea națională de ciclism   Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism! 

Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina – organizatorii competiției naționale de ciclism montan “Câmpina Open MTB – Race for Autism!”  ‐ le‐au pregătit  și în acest an competitorilor, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, pentru a putea răspunde cât mai bine nevoilor de challenge ale fiecarei categorii de vârstă și aptitudini. Întrecerea, care va avea loc în data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Câmpina, este deschisă pasionaților de ciclism de toate vârstele, atât profesioniști cât și amatori.

Traseele competiției se situează în zona: Platoul Muscel (start) – Dealul Voila – Plaiul Câmpinii – Șotrile – Vistieru – Cornu – Pratoul Muscel (sosire).

Pentru categoriile “Avansați” și “Elite”, este pregătit Traseul A, cu o lungime de cca. 32 km și o diferență de nivel însumată, de cca. 1400 m.  

Traseul este compus din 85 la sută off road (drum forestier, drum de căruță, poteci) și 15 la sută șosea asfaltată. Startul se ia de pe platoul Muscel, se coboară în vale, în apropiere de Valea Câmpiniței, apoi traseul urcă spre dreapta, intersectează fostul drum forestier (cartierul Voila, spre Plaiul Câmpinii), urcă prin pădure, trecând prin spatele fostei unități militare de la Voila, și continuă prin pădure, câțiva kilometri. Urmează ieșirea în șoseaua asfaltată ce leagă Câmpina de comuna Șotrile, pe care o urmează pentru cca 5 km, până în satul Vistieru, după  care intră spre stânga, pe drumul de căruță (cunoscut local ca „Drumul Hoților”) ce se întoarce spre Cornu, pe coama dealului, trece pe lângă Mânăstirea Cornu, apoi coboară spre zona fostului poligon de trageri de pe Valea Câmpiniței și ajunge din nou în platoul Muscel (zona de start‐sosire).

Pentru categoriile “Amatori” și “Juniori”, este pregătit Traseul B, cu o lungime de cca. 16 km și o diferență de nivel însumată, de cca. 700 m. 

Traseul este 100 la sută off road (drum forestier, drum de căruță, poteci) și este comun cu Traseul A până în zona fostei unități militare Voila unde, după ce coboară în valea Câmpiniței, urcă direct în drumul  de căruță  („Drumul Hoților”) ce face legătura, pe coama dealului, între satele Vistieru și Cornu, trece pe lângă Mânăstirea Cornu, iar de aici este comun cu traseul A, până la sosire, pe Platoul Muscel.

Pentru categoriile “Copii” și “Family*”, este pregătit Traseul C, cu o lungime de cca. 5 km și o diferență de nivel însumată, de cca 125 m.

Și acest traseu este 100 la sută off road (drum  de căruță, poteci). Pornește de pe Platoul Muscel (zona de start), se desfășoară pe suprafața cuprinsă între Valea Câmpiniței, drumul forestier care face legătura între cartierul Voila / satul Plaiul Câmpinii și marginea nordică a zonei de agrement “Fântâna cu cireși”.

*Copiii participă cu bicicletele proprii, fără sisteme de tracțiune atașate de bicicletele părinților

Traseele sunt igienizate și marcate corespunzător. Traseele sunt descărcabile, în format Google Earth, de pe http://campina‐mtb.ro/info‐competitie/traseu/ .

“Mulțumim partenerilor noștri: Primăria Municipiului Câmpina, Primările comunelor Șotrile  și Cornu, Federația Română de Ciclism, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută  în organizarea, și în acest an, a evenimentului. Este foarte încurajator faptul că autoritățile au înțeles importanța competiției “Câmpina Open Mountain Bike”, atât pentru cauza socială (strângere de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova) cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al zonei, și au ales să se implice. Fiind un eveniment bazat în exclusivitate pe participarea voluntară a tuturor celor implicați, mulțumim, în egală  măsură, susținătorilor competiției, care ne ajută financiar și/sau cu produse necesare desfășurării întrecerii, dar și cu produse pentru kit‐urile de premii, și chiar cu voluntari: Petrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Gadgetărie, Algida, Rețeua Privată, de Sănătate  ‐  “Regina Maria”, Regenovex, Fil Sam Câmpina, S.C.Floricon Salub S.R.L., Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency. Și, nu în ultimul rând, mulțumim partenerilor media, pentru că duc mesajul către publicul interesat: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să  vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina” – Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

 

Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce  și‐a format deja o tradiție  și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

 

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: