Centrul Glasul Autismului – un loc prietenos pentru copiii speciali din comunitatea prahoveană

Centrul Glasul Autismului – un loc prietenos pentru copiii speciali din comunitatea prahoveană

Poate că unii dintre voi știu asta deja, dar este posibil ca pentru alții să fie o noutate. La sfârșitul anului trecut, cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul ultimei ediții Câmpina Open MTB, dar și cu o parte din cele de la ediția din 2017, am putut da naștere unei idei îndrăznețe pe care o aveam de mult în planuri. Astfel, împreună cu Asociația Glasul Autismului, am reușit să inaugurăm la Câmpina, centrul Glasul Autismului. Un loc în care copiii cu tulburări de spectru autist din comunitatea prahoveană pot face diferite tipuri de terapie și totodată, se pot relaxa, fiind implicați în diferite activități gândite pentru acești copii speciali.

Cu fondurile strânse din taxa de participare și donații în cadrul ediției Câmpina Open MTB 2018 (18.430 RON), dar și cu o parte rămasă din totalul fondurilor ediției din 2017 (19.127 RON), am reușit să asigurăm renovarea și amenajarea spațiului destinat centrului (compartimentare, mobilare, consumabile, pictat camere terapie), formarea unui terapeut 3C, plata salariilor personalului din centru, dar și achiziționarea materialelor de lucru pentru terapia 3C.

În prezent, serviciile oferite în cadrul Centrului ”Glasul Autismului” sunt reprezentate de Terapia 3C pentru 2 grupe de copii, de câte 2 ori pe săptămână, terapie de grup și socializare, pregătire pentru școală (în fiecare zi de vineri a săptămânii), dar și kinetoterapie.

Înscrie-te și vino să pedalezi și tu la ediția din acest an Câmpina Open MTB – Race for Autism, susținând astfel această cauză și procesul de recuperare al copiilor cu autism din Prahova și împrejurimi. Fondurile strânse din taxa de participare la concurs și toate donațiile din cadrul evenimentului, vor fi folosite pentru funcționarea centrului.

Ne vedem la start!

 

Informatii de Contact

Ne intalnim la start aici: